Вт, 2024-04-23, 20:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 17 » У Сан-Ремо стартував культовий пісенний фестиваль
13:27
У Сан-Ремо стартував культовий пісенний фестиваль
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


Ювілейний 60-й Фестиваль італійської пісні стартував у вівторок ввечері в курортному містечку Сан-Ремо на Лігурійській рив'єрі, передає РИА "Новости".
Про те, що за минулі десятиліття цей конкурс став справді культовим заходом в Італії, свідчить той факт, що всі його п'ять вечорів-концертів у прямому ефірі транслюватимуться на Першому каналі італійського державного телебачення РАІ.

Відповідно до регламенту конкурсу, в ньому можуть брати участь тільки ті пісні, які до цього ніде і ніколи не виконувалися. На нинішньому фестивалі в Сан-Ремо за головний приз "Золоту пальму" боротимуться 15 так званих "артистів" (відомих виконавців), а в конкурсі "Нове покоління" - десять молодих співаків, імена яких оголосить головна ведуча фестивалю Антонелла Клерічі (Antonella Clerici).

Честі виступити першою на сцені легендарного театру "Арістон" (Ariston) цього разу удостоєна Ірені Гранді (Irene Grandi), яка представить слухачам пісню "La cometa di Halley" ("Комета Галлея"). Незабаром після неї на фестивалі з композицією "Aeroplani" ("Літаки") виступить кумир публіки Тото Кутуньо (Toto Cutugno), все життя та творча кар'єра якого пов'язана із Сан-Ремо. Саме тут він став переможцем в 1980 році з піснею "Solo noi" ("Тільки ми"), а в 1983 році виграв народне голосування з піснею "L'italiano" ("Італієць"), яка й донині залишається його "візитівкою".

Взагалі серед "артистів" у Сан-Ремо чимало справжніх зірок італійської естради, в тому числі Пупо (Pupo), який цього разу виступить у складі незвичайного тріо разом із класичним тенором Лукою Канонічі (Luca Canonici) і онуком останнього короля Італії Емануеле Філіберто Савойським, який вже давно став частим відвідувачем національного телеефіру.

У перший же вечір на фестиваль прийдуть і так звані "гості", в той числі знаменитий футболіст Антоніо Кассано (Antonio Cassano) і "відкриття" торішнього телеконкурсу "Britains Got Talent" ("Британія сповнена талантів") Сьюзан Бойл (Susan Boyle).

"Цей фестиваль буде таким, як я, - веселим і простим", - пообіцяла телеглядачам його ведуча Клерічі. Так чи інакше, але ювілейний конкурс в Сан-Ремо просто приречений стати однією з головних телевізійних подій 2010 року в Італії.

"Уже багато років Сан-Ремо - це не свято пісні, а свято телебачення. Один раз на рік ТБ дозволяє собі фараонівських безумство, яке шанують всі, у тому числі і конкуренти. Тому що це воно фараонівське, і тому що воно божевілля. А Сан-Ремо - це просто гучне, звичне ніщо", - заздалегідь виніс свій вирок фестивалю провідний телекритик Італії Альдо Грассо (Aldo Grasso).

Ювілейний Фестиваль італійської пісні в Сан-Ремо триватиме до 20 лютого, коли будуть названі імена його переможців.

Перший конкурс пісні відбувся тут в 1951 році. Для італійських співаків цей конкурс завжди був престижним оглядом, який відкриває шлях на велику естраду. Цей фестиваль був надзвичайно популярний в СРСР. У 70-і і 80-і роки звіти про Сан-Ремо регулярно представляло Центральне телебачення.

У 2008 році переможцем 58-го фестивалю італійської пісні в Сан-Ремо в категорії "Відомі" став дует Джо ді Тонно і Лола Понце. Вони виконали пісню "Удар блискавкою".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1252 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ