Чт, 2024-04-18, 06:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Серпень » 7 » У Сенаті розкрили деталі - нові американські санкції проти Росії
09:03
У Сенаті розкрили деталі - нові американські санкції проти Росії
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Нові американські санкції проти Росії: у Сенаті розкрили деталі

Сполучені Штати представили проект санкцій проти російських олігархів.

Сполучені Штати розробляють нові санкції проти Росії, які стосуватимуться пропутінських олігархів. Такий законопроект напередодні представили сенатори з Республіканської і Демократичної партій США.

Нові санкції щодо Російської Федерації покликані покарати її, якщо вона втручатиметься у вибори до законодавчих органів США, які відбудуться у листопаді.

Сенатор-демократ Бен Кардін вважає: заяви Трампа дають Москві сигнал, що вона може продовжувати втручатись в американські політичні процеси. Тому сам Кардін бачить завданням законодавців чітко показати президенту Росії, що він має припинити свої недружні дії.

“Ми можемо набагато більш агресивно взятись за олігархів, які підтримують корупцію Путіна. Законопроект посилює заходи проти олігархів, пропонує заборону на використання ними нашої банківської системи. Ми також маємо санкції, накладені згідно з законом Магнітського, через які олігархи не можуть приїздити до США”, – розповів він “Голосу Америки”.

За його словами, відрізавши Путіна від фінансів, можна не допустити його ворожих дій.

Кардін також зазначив, що адміністрація Трампа займає рішучу позицію щодо РФ і вдається до необхідних заходів для захисту США. Однак він висловив жаль, що особисто президент США не виступив рішуче проти Путіна.

“Ми бачимо, що наші урядові установи роблять все, як треба. Міністерство національної безпеки працює зі штатами, щоб захистити нашу інфраструктуру під час виборів. Тому я думаю, що наші установи вдаються до необхідних дій. Не вистачає лише капітана – нашого президента”, – підкреслив сенатор.

Санкціями проти олігархів

США запровадили санкції проти 24 російських олігархів на початку квітня. Це державні менеджери, силовики, чиновники та бізнесмени з Forbes. Їм заборонили в’їжджати до Сполучених Штатів, а їхні активи на території цієї країни заморозили.

Тоді найбільше з усіх постраждав Олег Дерипаска, який опинився в центрі секс-скандалу з ескорт-повією Настею Рибкою. Окрім того, що він потрапив під персональні обмеження, санкції наклали на вісім компаній, пов’язаних із ним. На момент запровадження санкцій Forbes оцінював статки Дерипаски в 5,1 мільярда доларів. Однак напередодні стало відомо: його компанія Rusal, що виробляє алюміній, після того, як потрапила під американські обмеження, відзвітувала про падіння прибутків на третину. Тримісячний чистий прибуток компанії скоротився на 31%, а це 218 мільйонів доларів.

Також до квітневого списку втрапив Віктор Вексельберг. Він входить у десятку найбагатших людей Росії. У його гаманці щонайменше 12,4 мільярдів доларів. Американські ЗМІ припускають: Вексельберг був одним із двох олігархів, яких допитував спецпрокурор Роберт Мюллер щодо втручання Москви в американські президентські перегони.

Ще опинився під санкціями бізнесмен Кирило Шамалов. Він, як пояснили в Мінфіні США, 2013 року одружився з дочкою Путіна Катериною Тихоновою. Після цього статки Шамалова почали стрімко зростати.

До нього приєднали і сенатора Сулеймана Керімова, який зараз перебуває у Франції. Влада цієї країни звинувачує його в ухилянні від сплати податків і відмиванні грошей. До підсанкційної когорти потрапили й голова Росгвардії Віктор Золотов, керівник Роскомнагляду Олександр Жаров, глава МВС Володимир Колокольцев, секретар Радбезу РФ Микола Патрушев.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 626 | Додав: adminA | Теги: нові американські санкції, деталі, Сенат, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ