Чт, 2024-04-25, 16:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 15 » У списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Софія Київська та Лавра залишилися
09:33
У списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Софія Київська та Лавра залишилися
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

ЮНЕСКО залишила Софію Київську та Києво-Печерську лавру в списку об’єктів Всесвітньої спадщини.

Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков, який перебував у складі української делегації на 40-й сесії ЮНЕСКО у Стамбулі, повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

"Було дуже гаряче обговорення. Гостро стояло питання про внесення Софії Київської та лаври до переліку об’єктів, що під загрозою. Ми отримали попередження, але змогли відстояти своє місце в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", – поінформував Резніков.

Він додав, що питання будівництва на вул. Гончара, 17-23, й досі є актуальним для ЮНЕСКО: "Восени до Києва приїде моніторингова комісія, яка перевірятиме всі забудови в буферній зоні. Якщо порушення не будуть усунені, то на 41-й сесії, що відбудеться наступного року, буде знову порушено питання про включення зазначених об’єктів до списку тих, що під загрозою".

За словами заступника голови КМДА, також була дискусія щодо будівлі на Кловському узвозі, яка порушує лінію горизонту Лаври.

"Ми пояснили, що Кловський узвіз не в буферній зоні, хоча ми визнаємо, що ця будівля спотворює горизонт", – сказав Резніков.

Резніков також повідомив, що ЮНЕСКО вимагає від Києва звільнити буферні зони Софії Київської та Києво-Печерської лаври від зовнішньої реклами.

"Окрім позитивного рішення щодо збереження Софії Київської та Лаври у списку ЮНЕСКО об’єктів Всесвітньої спадщини, ми отримали ще одне революційне рішення. І, на моє переконання, вкрай важливе. У тексті резолюції з’явилося суворе попередження ЮНЕСКО про те, що в буферній зоні не повинно бути зовнішньої реклами. І ми будемо приводити територію у відповідність до вимог організації", - наголосив Резніков.

Своєю чергою професор Річард Маккей, член Міжнародної ради з охорони пам’яток та історичних місць (ICOMOS) приділив питанню забудови на вулиці Гончара особливу увагу у своєму виступі і наголосив на необхідності приведення будівлі у відповідність та підтримав прагнення Києва у збереженні такої унікальної пам’ятки, як Собор Святої Софії.

Як повідомлялося, 14 липня Київрада зобов'язала забудовника - ТОВ "Інвестиційно-будівельна група", в місячний термін знизити висотність комплексу, що будується на вул. Гончара, 17-23, в охоронній зоні пам`ятки архітектури "Софія Київська", до рівня не вищого як 25 метрів над поверхнею землі.

Заповідник "Софія Київська" та лавра перебували під загрозою виключення через забудову буферної зони, проте за останній час було ухвалено кілька рішень, які переконали ЮНЕСКО залишити їх у списку.

Зауважимо, в ЮНЕСКО раніше вже зазначали, що Україна протягом кількох років ігнорує всі рекомендації з охорони буферних зон лаври та Софії Київської.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: Всесвітня спадщина ЮНЕСКО, Софія Київська та Лавра
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ