Сб, 2024-04-20, 09:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 13 » У США розстріляли парад на честь Дня матері: десятки жертв
08:26
У США розстріляли парад на честь Дня матері: десятки жертв
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У Новому Орлеані (американський штат Луїзіана) невідомі відкрили стрілянину по глядачах, котрі спостерігали за парадом на честь Дня матері. Поранення отримали щонайменше 19 людей, зокрема двоє дітей. Серед постраждалих десять чоловіків і сім жінок, повідомляє CNN.

Хлопчика і дівчинку (обом до десять років) кулі зачепили по дотичній, залишивши подряпини на шкірі, і не заподіявши дітям особливої шкоди. Двом пораненим, чоловікові і жінці, знадобилося хірургічне втручання. Але ні у них, ні у інших постраждалих немає поранень, несумісних з життям, зазначає NBC.

Поліція, зі слів очевидців, веде пошук трьох підозрюваних. Їх бачили тікаючими з місця події. Згідно CNN, один з підозрюваних - афро-американець у віці від 18 до 22 років, був у білій футболці та джинсах блакитного кольору.

Офіційний представник поліції Ремі Бред назвала цей злочин вкрай незвичайним випадком. У цьому зв'язку вона висловила впевненість, що поліція "швидко заарештує винних", відзначає CNN.

Суперінтендант поліції Ронал Серпас закликав тих громадян, хто володіє інформацією про злочинців, поділитися відомостями з владою. "З причин, нам невідомим, двоє чи троє осіб відкрили вогонь по натовпу", - зазначив він. За його словами, які наводить NBC, стрільба тривала всього кілька секунд.

Мер Нового Орлеана Мітч Ландре підтримав заклик Серпаса до населення. "Як я вже говорив раніше, для нас вкрай важливо замінити культ смерті на культ життя на вулицях міста... Події такого роду не залишаться без відповіді. Ми маємо намір бути дуже агресивними. На параді були сотні людей. З них хтось напевно знає тих, хто скоїв цей злочин", - заявив мер.

За відомості про стрілків призначено винагороду в розмірі 2,5 тисячі доларів, повідомляє РІА "Новости".

Парад, на якому пролунала злочинна стрілянина, відноситься до так званих парадів другої лінії: по вулиці марширує мідний духовий оркестр у супроводі тріумфуючих глядачів, які і утворюють з двох сторін як би другу лінію. Такого роду марші вельми поширені в Новому Орлеані і проходять мало не кожні вихідні.

Нинішній парад повинен був пройти всього два квартали. У ньому брали участь осіб 200, вказує Sky News. За даними інших джерел, учасників і глядачів було 300-400.

Слідчі не вважають, що стрілянина на параді в Новому Орлеані була терористичною атакою. Про це заявила представник місцевого відділу Федерального бюро розслідувань (ФБР) Мері Бет Роміг. "Це звичайний акт вуличного насильства в Новому Орлеані", - сказала вона.

1 січня о американському місті Сакраменто (штат Каліфорнія) озброєний чоловік влаштував бійню на вулиці, де зібралися десятки тисяч людей, щоб подивитися новорічний салют. Смертельні поранення отримали дві людини, а ще троє були доставлені до лікарні з вогнепальними пораненнями.

13 квітня о американському місті Крістіансбург, штат Вірджинія, озброєний чоловік відкрив стрілянину по відвідувачах торгового центру. В результаті, поранення отримали дві жінки.

Часті інциденти у США з використанням вогнепальної зброї в навчальних закладах і громадських місцях викликали широку суспільну полеміку. Президент США Барак Обама закликав конгрес розробити законопроект, що вводить більше тверді правила купівлі й продажу зброї.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: десятки жертв, США, розстріл, Парад, Дня матері
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ