Пт, 2024-03-29, 17:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 30 » У торгових обмеженнях Молдови Кубів угледів почерк Росії і пригрозив Кишиневу дзеркальними заходами
12:17
У торгових обмеженнях Молдови Кубів угледів почерк Росії і пригрозив Кишиневу дзеркальними заходами
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна закликає Молдову провести переговори з торгових обмежень на українські товари і у разі відмови обіцяє ввести аналогічні заходи щодо молдавських товарів, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Якщо Молдова не відреагує на переговори, ми застосовуватимемо ідентичні заходи", - сказав він на засіданні уряду в п'ятницю, 29 квітня, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Кубіва, в п'ятницю о 17: 00 він разом із заступником міністра - торговим представником Наталією Микольською планує в телефонному режимі провести переговори з віце-прем'єром - міністром економіки Молдови Октавіаном Калмиком, а якщо не вдасться - то з віце-прем'єр-міністром - міністром закордонних справ і європейської інтеграції Молдови.

Кубів повідомив, що українська сторона запрошує Калмика відвідати на початку травня Україну для переговорів щодо торгових обмежень.

Він також зазначив, що документ про запровадження Молдовою торгових обмежень набуває чинності з моменту публікації і діятиме до кінця 2016 року. При цьому Кубів уточнив, що цей документ на сьогодні ще не опублікований.

Кубів також констатував, що в торгових санкціях Молдови простежується почерк Російської Федерації.

"Ми бачимо, що це обмеження було прийняте на вимогу національних виробників Молдови, а також ми бачимо почерк, і, відповідно, агресію Російської Федерації у нас на території України", - сказав він.

Як повідомлялось, уряд Молдови тимчасово, до кінця 2016 року, запровадив квоти на постачання молочної та м`ясної продукції українського виробництва, а також встановив мита на імпорт, який перевищуватиме встановлені квоти, щоб захистити менш конкурентоспроможного внутрішнього виробника.

Молдавські виробники молочної й м`ясної продукції стурбовані напливом української "молочки" і неодноразово закликали владу ввести обмеження на імпорт цих продуктів із України.

За підрахунками експертів, частка експорту української молочної продукції до Молдови в 2015 році становила близько 12%. При цьому частка постачань вершкового масла становила близько 6%, тоді як кисломолочної продукції – понад 72%, молока і вершків – понад 62%, сиру – близько 25%. Експерти не вважають, що введені Молдовою обмеження зможуть зупинити поставки з України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: кишинёв, Кубів, почерк Росії, торгові обмеження Молдови, дзеркальні заходи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ