Сб, 2024-04-20, 14:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 8 » У зоні АТО - без втрат. ВІДЕО
20:10
У зоні АТО - без втрат. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ніхто з українських військових не постраждав за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій ніхто з наших військових не загинув і не був поранений", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

У штабі АТО фіксують поодинокі збройні провокації з боку бойовиків
Окупанти на Донбасі відпрацьовують ведення наступального бою – розвідка

Мотузяник поінформував, що на луганському напрямку противник тричі відкривав вогонь - у Попаснянському районі. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

На донецькому напрямку внаслідок вечірнього обстрілу житлових кварталів у Верхньоторецькому двоє місцевих жителів зазнали поранень.

"Обидвох постраждалих доправили до лікарні Торецька, причому стан поранених - важкий. Кількома годинами раніше на передовій активно стріляли снайпери окупантів", - розповів спікер АП.

Крім цього, активні бойові дії вчора велися в Авдіївці. Ворожі обстріли тривали 20 і більше хвилин, причому один з них був мінометним. Також НЗФ порушили режим тиші в Луганському та Новоселівці-2. Загалом за минулу добу на донецькому напрямку скоєно 9 ворожих обстрілів, зокрема один - з важкого озброєння.

На маріупольському напрямку тривають мінометні обстріли з боку НЗФ у Широкиному. Позиції українських військових вчора обстріляли щонайменше 50 мінами. Також противник застосовував БМП. Крім цього, бойовики відкривали вогонь у Мар'їнці, Старогнатівці і Гранітному. Загалом за минулу добу на маріупольському напрямку вчинено 8 ворожих обстрілів, зокрема 2 - з важкого озброєння.

"За добу - двоє поранених бойовиків зі складу так званого 11 полку, які підірвались на власній протипіхотній міні", - повідомив Мотузяник.

Напередодні повідомлялося, що внаслідок обстрілу Авдіївки тяжко поранено місцеву жительку.

Нагадаємо, на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі від опівночі 1 вересня.

1 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції українські військові дотримувалися режиму тиші. "За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Увечері того ж дня штаб АТО заявив, що опівночі і до 10.00 четверга в районі проведення АТО зберігався режим "тиші", після чого було зафіксовано неприцільну стрілянину з великокаліберного кулемета в напрямку селища Луганське і провокацію в районі Троїцького. Всього від опівночі до 18.00 незаконні збройні формування 6 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

Вранці 2 вересня в штабі АТО зазначали, що бойовики не дотримуються "режиму тиші": за добу окупанти 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому і 3 - на Маріупольському напрямках.

Зазначимо також: розвідка повідомляла, що терористи активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових. Окрім того, росіяни і найманці готуються знімати постановочні обстріли шкіл на Донбасі.

4 вересня в штабі АТО підтвердили, що ситуація в зоні АТО залишається контрольованою з моменту угоди про перемир'я, за винятком рідкісних збройних провокацій з боку супротивника.

Окупанти на Донбасі відпрацьовують ведення наступального бою – розвідка

В рамках активної фази стратегічного командно-штабного навчання "Кавказ-2016" на полігонах "Перевальський" та "Успенський" на тимчасово окупованій території Донбасу російсько-терористичні війська відпрацьовують ведення наступального бою.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

"У рамках активної фази стратегічного командно-штабного навчання "Кавказ-2016" здійснено нарощування системи управління, наземного, авіаційного та морського компонентів міжвидового угруповання ЗС РФ", - повідомили розвідники.

Впродовж доби на полігоні "Ашулук" (Астраханська область) і 4 Державному центральному міжвидовому полігоні (Капустін Яр, Астраханська область) підрозділи протиповітряної оборони Південного та Західного військових округів ЗС РФ відпрацювали питання відбиття повітряного удару противника.

В районі міжвидового полігону Чорноморського флоту РФ "Опук" великі десантні кораблі "Азов", "Цезарь Куников", "Ямал", "Саратов", "Николай Фильченков" зі складу загону різнорідних сил ЧФ РФ відпрацювали окремі елементи морської десантної операції.

"У рамках активної фази СКШН "Кавказ-2016" на тимчасово окупованих територіях сходу України продовжувались командно-штабні навчання 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ: на полігонах "Перевальський" та "Успенський" – підрозділами 7 (Дебальцеве) та 4 (Алчевськ) окремих мотострілецьких бригад 2 АК ЗС РФ відпрацьовано ведення наступального бою", - підкреслили у розвідці.

"У районі Новоазовська – підрозділами 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ відпрацьовано ведення бойових дій в обороні, у т.ч. організації протидесантної оборони морського узбережжя. В якості умовного противника залучались підрозділи окремого штурмового батальйону (Макіївка) 1 АК та розвідувальна рота 9 ошмсп мп, які відпрацювали елементи форсування водної перешкоди та висадки морського десанту", - повідомили розвідники.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, без втрат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ