Пт, 2024-04-19, 02:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 17 » Ухвалення Генасамблеєю ООН резолюції щодо Криму дозволить Україні позиватися у міжнародні суди проти РФ - Клімкін
12:55
Ухвалення Генасамблеєю ООН резолюції щодо Криму дозволить Україні позиватися у міжнародні суди проти РФ - Клімкін
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що в разі ухвалення 19 грудня Генеральною асамблеєю ОООН резолюції щодо Криму Україна зможе позиватися у міжнародні суди проти Росії як держави окупанта. Про це глава МЗС повідомив журналістам, передає УНІАН.

"Ця резолюція дозволить нам і посилатися на неї, наприклад, у міжнародних судах. Дуже важливо використовувати її політично, але насамперед... затягнути до Криму організації системи ООН, затягнути до Криму місію Верховного комісара з прав людини і затягнути до Криму міжнародні гуманітарні організації", - заявив Клімкін.

При цьому він розповів про складнощі підготовки цієї резолюції та причини, чому деякі країни на Генасамблеї ООН принципово не голосують за документи, які мають відношення до порушення прав людини.

"Складнощі звичайно виникали, оскільки Росія зробила майже все для того, щоб цю резолюцію вбити. Ця резолюція є унікальною, оскільки в ній є два важливі моменти", - наголосив Клімкін.

"Один - це дійсно чітка характеристика того, що відбувається на території окупованого Криму з фундаментальними кричущими порушеннями прав людини. І друге - це міжнародно-правова характеристика, що це є дійсно тимчасова окупація, тобто повторені положення, які в нас були в березневій резолюції 2014 року", - сказав міністр.

За його словами, кілька країн, в тому числі під час дискусії у Нью-Йорку пропонували зробити резолюцію " дещо м`якшою, і тоді вона буде простішою для сприйняття".

"Але це була наша чітка позиція, що ми в ніякому разі не будемо її пом`якшувати, що це має бути справжня резолюція", - додав глава МЗС.

При цьому Клімкін зауважив, що є деякі країни, які принципово не голосують за резолюції щодо прав людини. Зокрема, йдеться про країни Азії.

"Оскільки вони розуміють, що це є прецедент, і що певно наступна резолюція може стосуватися саме цих країн. Тобто, це не зовсім те, що ми мали в березні 2014 року. Одна справа для деяких країн - це територіальна цілісність України. У багатьох країн є абсолютно чітка послідовна позиція. А інша справа - прийняти і проголосувати за дуже сильну резолюцію щодо порушення прав людини взагалі і порушення прав людини Росією", - зазначив міністр.

Раніше очікувалося, що ця резолюція буде розглянута Генасамблеєю 15 грудня.

Як повідомлялось, 15 листопада на засіданні Третього комітету Генеральної асамблеї ООН була підтримана ініційована Україною резолюція про порушення прав людини в Криму російською окупаційною владою. На підтримку резолюції виступили 73 держави, проти голосували 23, 76 утримались.

Ця резолюція стала першим міжнародним документом, де було вказано, що РФ є державою, яка окупувала українські території. Генасамблея закликала Російську Федерацію як державу-окупанта виконати всі зобов`язання відповідно до норм міжнародного права.

Згідно з текстом документа, Росія має вжити всіх необхідних заходів для того, щоб негайно покласти край усім утискам прав людини стосовно жителів Криму, припинити дискримінаційні заходи і практики, необґрунтовані затримання, катування та інші жорстокі, нелюдські або такі, що принижують гідність, види поводження, і скасувати все дискримінаційне законодавство.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 666 | Додав: adminA | Теги: міжнародні суди, генасамблея оон, позов, РФ, Україна, резолюція, Клімкін, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ