Чт, 2024-03-28, 16:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 30 » Україна має запровадити візовий режим з РФ, а для акцій протесту зараз не час - Турчинов
18:22
Україна має запровадити візовий режим з РФ, а для акцій протесту зараз не час - Турчинов
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов вважає, що Україна має запровадити візовий режим з Росією з міркувань безпеки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Моя думка, так (потрібен візовий режим - ред). На жаль, Міністерство закордонних справ у нас поки що не підтримує цієї позиції. Вони апелюють до захисту інтересів наших громадян. У нас справді багато гастарбайтерів у Росії. Так, можливо, не з найкращих життєвих обставин вони змушені були туди виїхати. Але я хочу сказати очевидну річ: у нас йде війна з Росією. І ми маємо жорстко контролювати будь-яке переміщення через українсько-російський кордон", - сказав він.

За словами Турчинова, спецслужби Росії активно працюють з усіма групами українських громадян на їхній території. "І якщо для них людина становить інтерес, вони починають вербувальну роботу. Якщо він має мужність відмовитися, його просто кидають за ґрати, розповідаючи, що він злочинець або диверсант ГУР МО України. Я думаю, що саме така провокація була зроблена проти українського журналіста Сущенка та багатьох інших", - сказав Турчинов.

Він додав, що дуже багато російської агентури працює проти України, маючи право вільно пересуватися через кордон. "Сьогодні наші країни розділяє не кордон, а лінія розмежування з агресором, яку вони в будь-який момент можуть перетворити на лінію фронту. Тому ми маємо жорстко контролювати будь-який перетин кордону. І візи – це один з інструментів контролю. Потрібна не лише віза, а й чіткі правила перетину українсько-російського кордону з фіксацією та перевіркою всіх, хто її перетинає", - сказав секретар РНБО.

Він нагадав, що наразі в'їзд і виїзд відбуваються за закордонними паспортами. "Але, ще раз повторю, нам потрібна дуже жорстка візова політика з Росією, за всіх проблем українців, які перебувають у РФ, ми маємо виходити з інтересів країни. Безвізовий режим у нас має бути з Європою, а візовий режим, без усяких винятків – з Росією", - сказав він.

Нагадаємо, після затримання і арешту в Росії українського журналіста Романа Сущенка голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що не виключає розгляду питання про запровадження Україною візового режиму з РФ і розширення санкцій.

Український парламент повинен був розглянути це питання 6 жовтня, але фракції "Блоку Петра Порошенка" й "Опоблоку" виступили проти.

У свою чергу Міністерство закордонних справ не буде підтримувати запровадження візового режиму з Росією, поки не будуть визначені наслідки такого рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Я ніколи не виступав проти. І питання не в тому, візовий режим чи безвізовий. Нам, можливо, знадобляться ще більш жорсткі заходи, ніж візовий режим. Питання в тому, що це нам дасть, як ми це зробимо і як це буде впливати на громадян: на наших громадян в окупованому Криму, на наших громадян у Росії", - зазначив Клімкін.

В Україні не час для масових акцій протесту, вважає секретар РНБО

Секретар РНБО України Олександр Турчинов вважає, що тема масових акцій протесту не повинна стати зброєю, якою може скористатися ворог для знищення України.

"Ворог не зміг прорвати нашу оборону на фронті, тому постійно ведеться робота і спроби підірвати ситуацію зсередини. Це повністю вписується в теорію гібридної війни, яку проти нас веде Російська Федерація. Головне їхнє завдання - це повна внутрішня дестабілізація, безлад і хаос. Зрозуміло, що країна, коли в хаосі, не здатна забезпечити свою оборону. Це очевидні істини, і саме тому на дестабілізацію всередині країни чітко спрямовані дії спецслужб Російської Федерації", - сказав він.

За його словами, спроби дестабілізувати ситуацію через масові акції, які повинні були перейти в масові заворушення 15 і 21 листопада провалилися, тому що їх не підтримав український народ. "В результаті, ми мали хороводи покупної масовки 15-го, локальні витівки хуліганів і мародерів 21-го. Звичайно, і 15-го, і 21-го на вулицях Києва були і прості, патріотично налаштовані люди, що вийшли захистити свої права, або відзначити третю річницю революції, але їх було не дуже багато і вони не були націлені на провокації", - додав секретар РНБО.

За його словами, у країні, яка воює, тема масових акцій не повинна стати зброєю, яку ворог може використовувати для досягнення своїх цілей. "Я вірю в мудрість нашого народу, його відповідальність за свою країну", - сказав секретар РНБО.

З іншого боку, за словами Турчинова, і влада повинна виконувати свої функції так, щоб у людей не було підстав виходити на вулицю. "Фактично, повинен бути соціальний договір між владою і суспільством, коли влада робить в найскладніших умовах все можливе для стабілізації ситуації, демонструє прозорість мобілізації і розподілу обмежених ресурсів, забезпечує безпеку громадян і поетапність зростання їхніх доходів. При цьому і громадяни підтримують стабільність і безпеку своєї країни, з огляду на ті загрози, які стоять перед нами", - сказав він.

Нагадаємо, 23 жовтня група українських хакерів "КіберХунта" заявила, що зламала електронну пошту помічника президента РФ Владислава Суркова й оприлюднила копії документів, в яких викладаються заходи щодо дестабілізації політичного життя в Україні, наслідком чого мають стати дострокові парламентські і президентські вибори.

Зокрема, на сайті "КіберХунти" було оприлюднено документи, які містять плани оперативних заходів з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні ("Тарифний майдан", "Третій майдан" "за тепло та хліб") із залученням опозиції (зокрема, згадуються партії "Батьківщина", "Опоблок", РПЛ й "американське лобі" серед відомих журналістів та антикорупціонерів), дискредитації президента України Петра Порошенка та його оточення, плани щодо просування "федерального статусу" Закарпатської області України, а також щодо використання Угорщини та Румунії для вирішення завдань Кремля стосовно України.

Оприлюднені документи відповідають документам, які Служба безпеки України вилучала в організаторів проросійського сепаратистського руху на Закарпатті, повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

"Поки що я можу офіційно заявити, що більшість із тих документів нами фактично підтверджена, їхня автентичність, їхня відповідність документам, які ми вилучали в осіб, які безпосередньо пов'язані з російськими спецслужбами та фактично завербовані і працюють на російські спецслужби", - сказав Ткачук.

3 листопада хакери оприлюднили чергову порцію листування помічника Путіна щодо "українського питання". Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк того ж дня повідомив, що листування Суркова, яке викладено хакерами-патріотами "КіберХунта", є автентичним, що підтверджено експертизами МВС, СБУ, а також низкою дуже професійних авторитетних міжнародних організацій.

Голова СБУ Василь Грицак підтвердив існування листів, які свідчать про вжиті РФ заходи щодо дестабілізації політичного життя в Україні.

План російського президента Володимира Путіна і його соратників щодо дестабілізації в Україні, призначений на 15-17 листопада, з тріском провалився. Про це повідомив радник міністра МВС Зорян Шкіряк. У той же час, за його словами, загрози зберігаються.

"Попереду третя річниця Майдану Гідності. За оперативною інформацією, російські спецслужби і їхні внутрішні сателіти не полишають намірів і спроб влаштувати провокації в період 20-22 листопада. Підрозділи Національної поліції і Нацгвардії будуть перебувати в стані підвищеної готовності до 24-25 листопада. Рівень терористичної загрози залишається підвищеним. Превентивні контртерористичні заходи Нацполіції і СБУ тривають", - написав Шкіряк.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: Україна, акції протесту, візовий режим з РФ, Турчинов
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ