Ср, 2024-04-24, 15:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 20 » Україна отримає безвізовий режим з ЄС без будь-яких умов
18:58
Україна отримає безвізовий режим з ЄС без будь-яких умов
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Єврокомісія в середу 20 квітня оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії.

Варто зауважити, що в документі не вказується жодних додаткових умов щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

"У своєму шостому і останньому звіті (щодо виконання Україною Плану дій з візової лібералізації". - ред.) Єврокомісія дійшла висновку, що Україна досягла необхідного прогресу і здійснила всі необхідні реформи, щоб забезпечити ефективне і стійке досягнення інших показників.

На основі цієї оцінки та враховуючи результати постійного моніторингу, який здійснювався з моменту запуску діалогу щодо лібералізації візового режиму Україна-ЄС, Комісія підтвердила, що Україна виконала всі критерії для кожного з чотирьох блоків другої фази ПДВЛ, і що вона представить на початку 2016 року Законодавчу пропозицію внести зміни в регламент (EC) №539/2001, вносячи Україну в список безвізових країн", - йдеться в документі.

Окрім того, в пропозиції також зазначається, що Єврокомісія представила оновлені фактологічний аналіз і статистику щодо можливих наслідків лібералізації візового режиму з Україною в контексті міграції та безпеки, і в жодній додатковій оцінці цього питання немає потреби.

Як відомо, за процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.

Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті забирає не менше місяця (зокрема, має бути призначений доповідач та відбуваються дебати та комітетські слухання). Після схвалення в ЄП він має бути затверджений Радою ЄС.

Виходячи з цього графіку, рішення набуде чинності лише влітку, орієнтовно - в липні.

Своєю чергою віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що безвізовий режим між Євросоюзом і Україною може запрацювати з літа.

Про це вона сказала, відповідаючи на питання, чи реальний такий розвиток подій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так, це реально. Як тільки всі політичні процедури будуть закінчені, залишиться владнати юридичні деталі, вони займуть кілька місяців. Але це вже деталі, почнеться суто імплементація. Сподіваємося, що в Європі імплементація займе менше часу, аніж в Україні", – сказала вона.

Єврокомісар: вірю, безвізові подорожі для українців стануть реальністю дуже скоро

У Єврокомісії сподіваються, що фактичне запровадження безвізового режиму для України станеться дуже скоро. Про це заявив єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"Я радий оголосити, що сьогодні комісія внесла законодавчу пропозицію внести Україну у список країн, з якими у ЄС діє безвізовий режим", - заявив він.

Єврокомісар уточнив, що безвізовий режим діятиме для громадян України з біометричними паспортами.

"Наше рішення це визнання зусиль, зроблених українським урядом у виконанні всіх вимог і реформ у сфері правосуддя і внутрішніх справ", - сказав він.

За словами Аврамопулоса, пропозицію тепер буде передано до Ради ЄС та Європарламенту дна обговорення і схвалення.

"Я щиро вірю, що безвізові подорожі до ЄС для громадян України стануть реальністю дуже скоро", - сказав Аврамопулос.

Як повідомлялось, у березні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв українському президентові Петрові Порошенку, що ЄС представить пропозицію щодо безвізового режиму між ЄС та Україною у квітні. Сумніви щодо скасування віз для українців виникли після референдуму в Нідерландах. Однак пізніше агенція Reuters з посиланням на джерело в ЄС повідомила, що результати волевиявлення нідерландців не вплинуть негативно на ухвалення рішення щодо лібералізації візового режиму між Україною та ЄС.

Раніше повідомлялось, що Євросоюз може включити до угоди про візову лібералізацію з Україною особливий пункт, що дозволятиме швидко скасувати вже запроваджений безвізовий режим у разі невиконання Україною вимог спільноти.

Як пише німецька газета Welt am Sonntag з посиланням на поінформовані джерела в дипломатичних колах ЄС, заплановане на кінець липня запровадження безвізового режиму між ЄС та Туреччиною, імовірно, не матиме необмеженого характеру. У випадку з Анкарою ЄС, на відміну від чинної досі практики, планує укласти особливу угоду про лібералізацію візового режиму. Цього вимагають кілька країн Євросоюзу, серед яких Німеччина та Франція.

Пропозицію Єврокомісії про безвізовий режим з Україною розгляне візова група на своєму найближчому засіданні - джерело у Брюселі

В Європейському Союзі говорять, що пропозиція Європейської Комісії щодо безвізового режиму з Україною буде розглянута на найближчому засіданні візової групи, але рішення не буде готовим до саміту Україна-ЄС, який відбудеться 19 травня.

Про це у середу, 20 квітня, в Брюсселі повідомив "УНІАН" високопосадовий дипломат, ім'я якого не називається.

За його словами, це питання не буде предметом обговорення на Раді ЄС з внутрішніх справ, яке заплановане на четвер в Люксембурзі, про що раніше сказав Аврамопулос. "Підготовка (рішення) до саміту, який запланований на 19 травня - не є елементом, який буде на порядку денному. Залишилося чотири тижні, і це питання не заплановане на завтрашнє засідання", - констатував він.

Високопосадовець зауважив, що у відповідності до "нормальної процедури, законодавча ініціатива Комісії обговорюватиметься в межах візової робочої групи на одному з наступних засідань".

Відповідаючи на запитання щодо можливості запровадження ЄС для України нових умов, дипломат сказав: "За роки з часів, коли ЄС встановив технічний оціночний процес для надання лібералізації візового режиму для партнерів, встановлена величезна кількість критеріїв, які повинні бути виконані. Це - не менше, ніж 72 критерії, і я не схильний говорити, що ми можемо подумати ще про інші 73 чи 74. Станом на зараз це питання не стоїть".

Коментуючи інформацію щодо можливого "спеціального рішення" для України, в якому, начебто, закладені положення про призупинення дії безвізового режиму, високопосадовець звернув увагу на те, що у "багатьох країнах-членах у ці дні люди дивляться на міграцію по-іншому, ніж це було три роки тому". "Так, багато людей мігрують в ЄС, що уряди питають себе, чи є адекватні процедури, інструменти, які заходи ми можемо вжити в разі, коли потоки мігрантів такі, що ми не передбачали і не можемо з цим впоратися? Я впевнений, що багато держав-членів ЄС будуть мати це питання у своїх думках, коли вони будуть обговорювати законодавчу ініціативу Комісії", - сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: ЄС, Україна, безвізовий режим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ