Чт, 2024-03-28, 21:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 25 » Україна перегляне воєнні загрози і не піде до жодного блоку
14:59
Україна перегляне воєнні загрози і не піде до жодного блоку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент Янукович вважає, що Україні потрібно переглянути можливі воєнні загрози для неї. Про це він сказав у четвер, виступаючи на урочистих заходах, присвячених 18-річчю СБУ у палаці "Україна", передає УНІАН.
"Зростання рівня глобальної нестабільності і зростання конфліктності в міждержавних відносинах вивели на передній план проблему забезпечення обороноздатності України. В першу чергу нам потрібно уточнити, а можливо, і переглянути, наші уявлення про воєнні загрози Україні. Безумовно, Воєнна доктрина збереже оборонний характер України як країни-миротворця", - сказав глава держави.

За словами Януковича, Україні потрібно чітко визначити шляхи реалізації системи військової протидії будь-якої воєнній агресії.

На переконання президента, в основу нової Воєнної доктрини має бути покладений принцип достатньої обороноздатності. Тобто, як пояснив глава держави, на практиці це означає поступовий перехід до професійної армії, розвиток нових систем озброєння, в першу чергу ракетних військ і систем протиповітряної оборони.

Президент упевнений, що Україна не повинна обирати одну систему колективної безпеки

Президент також переконаний, що Україна не повинна робити вибір на користь однієї системи колективної безпеки.

"Ми свідомі того, що сьогодні Україна не повинна робити вибір на користь однієї із систем колективної безпеки, що існують на континенті. Будь-яке таке рішення посилить загрози нашій національній безпеці та призведе до зростання напруженості у міжнародних стосунках. Це буде стимулювати зростання політичного і громадського напруження, як це ми бачили в останні роки, та може спровокувати зміну балансу сил в Європі", - сказав він.

При цьому він відзначив, що сьогодні є очевидною неефективність стратегії прискорення набуття Україною членства в НАТО, тому що Україна де-факто є позаблоковою державою.

За словами Януковича, у напрямку розвитку національної безпеки Україні необхідно виробити якісно нові підходи щодо забезпечення для себе належного статусу в системі глобальної і регіональної безпеки.

"Україна як відповідальний учасник міжнародних відносин буде шукати інші підходи до забезпечення національної безпеки у взаємодії з існуючими військово-політичними структурами", - запевнив президент.

Він підкреслив, що на сьогодні вибором України є максимально тісне співробітництво з міжнародними оборонними об'єднаннями без інтеграції. "Це єдиний принцип, який буде застосовуватися Україною по відношенню до всіх існуючих систем колективної безпеки. У той же час позаблоковий статус України не означає самоусунення від процесу стабілізації на європейському континенті. Україна повинна активно включитися в дискусію з приводу вироблення нової європейської політики у сфері безпеки", - зазначив Янукович.

На його переконання, для цього потрібно сформувати власну українську ініціативу з формування нової архітектури безпеки в Європі, яка буде орієнтована на нові виклики і передбачатиме участь не лише країн Європейського Союзу, але і найближчих його сусідів і партнерів, зокрема України, Росії, Білорусі , Молдови.

Раніше, зазначимо, Янукович неодноразово заявляв про те, що Україна є і повинна бути позаблоковою державою.

Янукович хоче підвищити значення національної безпеки України

Крім того, глава держави наголошує на необхідності посилення ролі та значення складових національної безпеки України.

"Переконаний, що роль і значення служби із забезпечення національної безпеки держави необхідно суттєво підвищити. Маю на увазі складові національної безпеки", - заявив президент.

За словами Януковича, ці складові стосуються зовнішньополітичної оборонної, соціально-економічної, енергетичної та інформаційної сфер.

За словами президента події, які відбулися в світі за останні кілька років, розкрили цілий ряд проблем, які становлять безпосередню загрозу національній безпеці України.

У першу чергу, як зазначив Янукович, загрозою є "відсутність механізмів підтримки стабільного розвитку національної економіки".

"Економічна криза довела, що рівень забезпечення національної економічної безпеки України на сьогодні є незадовільним". При цьому Янукович підкреслив, що головні загрози мають "внутрішню природу".

Янукович привітав співробітників спецслужби з їхнім професійним святом і висловив упевненість у тому, що необхідно запровадити систему заохочень і просування по службі молодих професійних співробітників СБУ.

При цьому президент пообіцяв взяти під особистий контроль поліпшення матеріально-технічного та соціального забезпечення співробітників СБУ.

"Беру під особистий контроль питання фінансового, матеріально-технічного забезпечення спецслужби, належного суспільного і соціального статусу співробітників СБУ", - сказав він, запевнивши, що як верховний головнокомандувач зробить все необхідне для того, щоб працівники СБУ мали умови для виконання державних завдань, відповідні національним інтересам України.

Крім цього, глава держави пообіцяв ініціювати якнайшвидше прийняття нових законів, які вдосконалять роботу правоохоронної системи і будуть надавати її співробітникам необхідні можливості для боротьби із злочинністю і захисту суверенітету держави.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1081 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ