Пт, 2024-04-19, 03:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 6 » Україна піде "своїм шляхом" і не віддасть Росії "Нафтогаз"
15:43
Україна піде "своїм шляхом" і не віддасть Росії "Нафтогаз"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Ініціатива прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна про можливість об'єднання "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України" не означає, що вона буде розглядатися Україною і буде ухвалене відповідне рішення. Про це заявив президент України Віктор Янукович.
"По-перше, це був експромт, він був несподіваний для України і він не означає, що це питання буде розглядатися Україною і вирішуватися", - сказав він в інтерв'ю журналістам у Єнакієвому на Донеччині в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами глави української держави, буде прийняте таке рішення, яке відповідатиме національним інтересам України.

Крім того, Янукович зазначив, що варіантів співпраці з російським "Газпромом" є "багато". "Їх треба розглядати з точки зору обсягів споживання Європою, можливостей постачання газу, з точки зору видобувачів газу - це Росія та країни Середньої Азії", - додав він.

При цьому Янукович наголосив, що Україна буде йти "своїм шляхом" у сфері видобутку газу, використовуючи і власні природні ресурси. Крім того, Янукович зауважив, що Україна купуватиме газ в необхідних їй обсягах.

У той же час Янукович зазначив, що якщо вести мову про газотранспортну систему України, то "це окреме питання". "Якщо вести мову про співпрацю двох сторін - української та російської, - безумовно, це питання цікаве, воно перспективне", - підкреслив президент.

При цьому Янукович зазначив, що Україну цікавить збільшення обсягів поставок газу в країни Європи через Україну, а також збільшення обсягів транзиту нафти через територію України.

За словами Януковича, "всі питання будуть вирішуватися з точки зору економіки". "А що стосується політики, то ми вважаємо, що наша головна політика - це буде захист національних інтересів", - наголосив він.

Ідею об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" Путін озвучив у Сочі 30 квітня. У відповідь Азаров пообіцяв вивчити російську ініціативу.

У свою чергу президент України виклав свою думку по цій темі напередодні. За його словами, до пропозиції Путіна треба ставитися "як до одного з можливих варіантів співпраці з Росією в газовому питанні".

Тим часом екс-президент Віктор Ющенко застерігає від можливого об'єднання. Він вважає, що в цьому контексті особливе значення має увага ЄС до України, оскільки "це не "внутрішнє питання двох урядів", як дехто поспішив прокоментувати".

3 травня представник Єврокомісії з енергетичних питань Марлен Холзнер заявила, що Європа не збирається втручатися в плани "здачі" "Нафтогазу України" російській стороні. За її словами, можливе об'єднання є внутрішньою справою сторін.

Раніше Ющенко заявив, що реалізація цього проекту перекреслить 18 років роботи з інтеграції України в цивілізований європейський енергетичний простір. За словами екс-президента, реалізація проекту призведе до створення нового монопольного диктату на європейському континенті.

Тим часом Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розрахувалася з ВАТ "Газпром" за імпортований у квітні 2010 року природний газ, перерахувавши понад 419 млн доларів США.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 955 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ