Чт, 2024-04-25, 11:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 25 » Україна попереджає: Кадиров загрожує безпеці власне Росії
16:35
Україна попереджає: Кадиров загрожує безпеці власне Росії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заяви деяких російських політиків щодо України несуть загрозу для національних безпек як України, так і Росії. Про це йдеться у заяві апарату Ради нацбезпеки і оборони у відповідь на заяву президента Чечні Рамзана Кадирова щодо України.

"Не торкаючись особистості автора заяви та його неспроможності здійснювати серйозний вплив на політику центральної влади Росії у зовнішньополітичній сфері, варто зазначити - подібні "месиджі" несуть загрозу для національних безпек як України, так і Росії", - сказано у ній.

На думку членів апарату РНБО, ці заяви спрямовані на "демонтаж процесу стабілізації та виходу на новий рівень стратегічного партнерства двох рівних і незалежних держав".

"Особливою небезпекою є те, що вони торпедують гостру необхідність "перезавантаження" двосторонніх відносин, що все більше відіграють роль певних гарантів стабільності та безпеки від "Ванкувера до Владивостока", - сказано у заяві.

"Подібна заява має стати викликом як для державної влади Росії, так і для російської політичної еліти... Натомість така риторика Кадирова виправдовує і трагічну історію війни в Чечні, інших воєн, воєнних конфліктів, що дестабілізували світ, відкинули цілі народи від прогресу", - вважають в РНБО.

У заяві сказано, що в Україні "з розумінням сприймають необхідність діалогу навколо ініціативи президента Росії Мєдвєдєва щодо нової архітектури колективної системи європейської безпеки".

"Тому викликає здивування неприхована спроба одного із "воєнних стратегів" зірвати цей процес та втягнути Росію в нову холодну війну. Ми сподіваємося, що російська політична влада... дасть відповідну і жорстку офіційну оцінку провокаційним заявам Кадирова. Цивілізований світ мусить відреагувати на це, щоб попередити подібні явища на майбутнє", - заявляють у РНБО.

24 грудня ЗМІ поширили інтерв'ю Кадирова, де президент Чечні зявляє, що Росія повинна ліквідувати Грузію і Україну. Воно спровокувала хвилю невдоволення в Україні. Зокрема, різко засудили дані висловлювання в МЗС України. Однак Глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що не слід перебільшувати значущість висловлювань президента Чечні щодо України.

Вчора, 24 грудня, шеф бюро Reuters у Росії та СНД Майкл Стотт заявив, що Інтернет - ЗМІ спотворили сенс інтерв'ю, яке дав агентству президент Чеченської Республіки. За його словами, багато висловлювань чеченського лідера були вирвані з контексту і неправильно подані.

За словами ж прес-секретаря президента Кадирова Альва Карімов "закликів знищити Грузію і Україну в інтерв'ю не було і бути не могло".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1376 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ