Чт, 2024-04-25, 06:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 3 » Україна провела "чудову роботу" щодо виконання Мінська - посол США в РФ
12:26
Україна провела "чудову роботу" щодо виконання Мінська - посол США в РФ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

США позитивно оцінює виконання Україною своїх зобов'язань, взятих у рамках Мінських домовленостей. Про це під час Facebook-конференції заявив посол США в Російській Федерації (екс-посол в Україні) Джон Теффт.

"Україна виконала чудову роботу за своїми зобов'язаннями згідно з Мінськими угодами, у тому числі надавши попереднє схвалення складних конституційних поправок, що стосуються децентралізації політичної влади. Крім того, Україна зробила обґрунтовані пропозиції щодо механізмів виборів, за якими Росія і сепаратисти відмовилися конструктивно брати участь",- заявив він.

"Ми стурбовані повідомленнями ОБСЄ про те, що об'єднані сили Росії та сепаратистів систематично відмовляють у доступі спостерігачам ОБСЄ, гноблять і залякують їх. ОБСЄ потребує безперешкодного доступу до Донбасу, в тому числі до міжнародного кордону, для спостереження за припиненням вогню і відведенням озброєнь", - наголосив дипломат.

Виконання Мінських угод Теффт назвав обов'язковою умовою для нормалізації відносин РФ і США.

"Щоразу, коли я зустрічаюся з російським керівництвом, я повторюю про необхідність виконання Росією Мінських угод, припинення оснащення озброєнням, навчання, керівництва та постачання сепаратистів в Україні, припинення окупації Криму і поваги до суверенітету України. Повне дотримання Росією своїх зобов'язань Мінськими угодами необхідно для дипломатичного врегулювання цього конфлікту",- пише він.

Що стосується можливості скасування санкцій, Теффт уточнює: "Санкції щодо Росії можуть бути скасовані тільки після повного виконання Росією плану Мінських угод. Санкції, що стосуються Криму, залишаться в силі, поки триває окупація".

Довідка

30 грудня 2015 року відбулися телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки" (України, Росії, Німеччини та Франції). Сторони домовилися про продовження Мінських угод і нову зустріч міністрів закордонних справ у січні 2015 року.

Представник України у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний заявив, що з 1 січня розпочався "процес Мінськ-3".

11 січня в Київ прилітав російський представник на Мінських переговорах, колишній спікер Держдуми РФ Борис Гризлов. За інформацією ЗМІ, він провів таємну зустріч з президентом України Петром Порошенком.

13 січня президент України провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Серед іншого порушувалося питання про модальності виборів на окупованому Донбасі.

Того ж дня президенти США і РФ Барак Обама і Володимир Путін також обговорили це питання.

15 січня помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд прибула з Литви в Калінінградську область РФ, де у неї відбулася зустріч з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Консультації проходили в закритому режимі. Після завершення переговорів сторони утрималися від коментарів.

18 січня представники канцлера Німеччини і президента Франції відвідали Київ. Також вони мали провести переговори у Москві.

1 лютого Порошенко і Меркель у Берліні узгодили позиції щодо виконання Мінських домовленостей. Канцлер заявила, що санкції проти РФ будуть збережені, поки Росія не виконає Мінських домовленостей.

2 лютого Меркель провела телефонну розмову з Путіним і закликала його вплинути на окупантів Донбасу.

Зазначимо, санкції і низькі ціни на нафту загрожують Росії дефолтом. Багато експертів вважають, що заради порятунку економіки Кремль змінить агресивну на "примиренську" політику і може залишити окупований Донбас.

При цьому Росія намагається домогтися для окупованих районів Донбас "особливого статусу" в українській Конституції, але офіційний Київ відмовляється йти на такий крок.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 695 | Додав: adminA | Теги: виконання Мінська, Україна, чудова робота, посол США в РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ