Пт, 2024-04-19, 18:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 24 » Україна святкує 25 років Незалежності. Онлайн
10:49
Україна святкує 25 років Незалежності. Онлайн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна сьогодні, 24 серпня, святкує 25-ту річницю незалежності.

В цей день президент Петро Порошенко разом з родиною взяв участь у "Молитві за Україну".

У Софійському соборі предстоятелі церков та керівники релігійних організацій молилися за українську державу, за мир і процвітання, за божу захист і благословення для українських захисників, повідомили в прес-службі глави держави.

За Україну молитви виголосили митрополит Української православної церкви в США, представник Вселенського патріарха Антоній, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, верховний архієпископ Києво- Галицький Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, предстоятель Української православної церкви Московського патріархату, митрополит Київський і всієї України Онуфрій, предстоятель Української автокефальної православної церкви, митрополит Київський і всієї України Макарій, голова Всеукраїнського союзу об'єднань євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, муфтій Духовного управління мусульман України Тамім Ахмед і головний рабин Києва та України Яків Дов Блайх.

Разом з главою держави і його сім'єю в молитві взяли участь голова Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, міністр закордонних справ Україна Павло Клімкін, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов і київський міський голова, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

Також головною подією Дня Незалежності буде військовий парад, який розпочнеться о 10.00 в центрі Києва.

Як повідомляє УНІАН, жителі обласних центрів зможуть дивитися військовий парад з Хрещатика на великих екранах, встановлених на площах своїх міст. Також сьогодні всі регіони України будуть одночасно виконувати державний гімн. А на головному екрані Києва буде транслюватися колаж всіх міст, які разом зі столицею співатимуть "Ще не вмерла України ні слава, ні воля".

Після військового параду на вулицях столиці відбудеться цілий ряд фестивалів, виставок, виступів художніх колективів. Зокрема, на майданчику перед Київською міською державною адміністрацією протягом усього дня буде проходити великий концерт "Україна єдина", під час якого будуть показані досягнення художників з усіх областей України. На Контрактовій площі можна буде послухати концерт київських колективів, а також відвідати фестиваль національної кухні.

Керівництво країни привітало українців з 25-ю річницею Незалежності.

Так, президент Петро Порошенко розмістив у себе в Facebook короткий пост.

"Україні - 25! Це лише початок!" - Написав глава держави.

Прем'єр Володимир Гройсман підкреслив, що українці будуть захищати свою незалежність і в майбутньому.

"Незалежність нашої держави - це той багаж, за який боролися цілі покоління і який ми будемо захищати в подальшому. Україна переживає непростий період випробувань і викликів. Однак я переконаний, що всі ми будемо сильними, сміливими і єдиними в нашій вірі в незалежну Україну. вірю в нашу перемогу! Зі святом! " - Привітав прем'єр.

Спікер парламенту Андрій Парубій наголосив, що сьогодні Україна платить високу ціну за свою незалежність.

"Сьогодні в боротьбі за свою Незалежність наш народ платить найвищу ціну - ціну життя і здоров'я сотень своїх кращих синів і дочок. Тому в цей день спасибі всім воїнам і волонтерам, які щодня незламно стоять в обороні нашої державності і спокою всього вільного світу", - сказано в привітанні спікера.

У той же час, на адресу президента Порошенка продовжують надходити привітання від керівників іноземних держав з нагоди Дня Незалежності України. Лідери держав бажають миру, процвітання і благополуччя українського народу та державі, а також висловлюють надію на подальший розвиток двосторонніх відносин між країнами на основі взаєморозуміння і поваги.

Зокрема, президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович в привітанні побажала благополуччя, безпеки і стабільності України, підкресливши повну підтримку Хорватією територіальної цілісності і суверенітету Української держави. Грабар-Кітарович також висловила надію на розвиток двостороннього співробітництва між державами.

Вітання главі держави і українського народу з нагоди національного свята надійшли від керівників Болгарії, Словаччини, Бєларусі, Боснії і Герцеговини, Молдови, Казахстану, Киргизстану, Туркменістану, Вірменії, Узбекистану.

З 25-ю річницею Незалежності України привітали король Бельгії Філіп, президент Об'єднаних Арабських Еміратів Халіф бін Заїд Аль Нагаян, віце-президент, прем'єр-міністр ОАЕ, правитель Емірату Дубай Мухаммад бін Рашид Аль Мактум і наслідний принц Абу-Дабі, заступник верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ Мухаммед бін Заїд Аль Нагаян.

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко виступив за зміцнення дружніх відносин з Україною, йдеться в його привітанні на адресу президента України з нагоди Дня Незалежності України.

"Багаторічна плідна співпраця Республіки Білорусь і України незмінно характеризують повага, підтримка і взаємне прагнення до зміцнення добрих, дружніх відносин", - йдеться в привітанні, текст якого розміщений на сайті президента Білорусі.

Лукашенко висловив упевненість, що високий рівень білорусько-української взаємодії, конструктивний і відкритий діалог отримають подальший розвиток на благо білоруського та українського народів. Лукашенко побажав Порошенко міцного здоров'я, щастя і успіхів у його відповідальній діяльності, а народу братської України - миру і процвітання.

Відзначимо, Україна 24 серпня відзначає один з найважливіших державних свят - День Незалежності. У цей день в Києві пройдуть безліч заходів, в тому числі і військовий парад.

Як раніше запевнив президент Порошенко, техніка з АТО в параді задіяна не буде. До параду вперше приєднаються резервісти, покликані на навчальні збори.

Під час урочистостей, присвячених Дню Незалежності України, охороняти порядок будуть 6 тисяч поліцейських. Гвардію і поліцію перевели на посилений режим роботи.

У зв'язку з проведенням святкових заходів в Києві 22-24 серпня перекрили низку вулиць.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1401 | Додав: adminA | Теги: Україна святкує 25 років Незалежнос
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ