Чт, 2024-03-28, 14:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 2 » Україна у "чорному списку" європейських держав, які зневажають суди
22:02
Україна у "чорному списку" європейських держав, які зневажають суди
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна потрапила до "чорного списку" європейських держав, які зневажають рішення судів, повідомляє "Радіо Свобода".

Таким є висновок комісара Ради Європи з прав людини Томаса Гаммарберґа. На його думку, це явище треба розцінювати як відмову від принципів правової держави і як серйозну правозахисну проблему.

Якщо ви виграли суд, скажімо у справі пенсії чи аліментів на дитину, то це ще не гарантія, що справедливість перемогла. У таких державах як Албанія, Боснія і Герцеговина, Молдова, Росія, Сербія та Україна рішення судів часто виконуються або частково, або з довгою затримкою, або деколи повністю ігноруються. Такого висновку Гаммарберґ дійшов, аналізуючи скарги, котрі надходять до Європейського суду в Страсбурзі.

Увагу Томаса Гаммарберґа привернули такі проблеми в Україні: "Це стосується і органів державної влади, зокрема у сфері освіти, і також значною мірою державних компаній, наприклад у вугільній галузі, які не виплачують або зарплати, або пенсії, або відшкодування робітникам, які були поранені в робочий час".

За словами київського адвоката Тетяни Монтян, вона стикається з проблемою нівелювання судових рішень в Україні практично щодня. "В Україні виконуються тільки ті рішення судів, які люди виконують добровільно, або для виконання яких не потрібно ніякого примусу. Якщо ж мова йде про примус, то це практично неможливо зробити. В той же час у нашої виконавчої служби завжди знаходиться час і натхнення для того, щоб обслуговувати рейдерські справи".

У відповідь у Міністерстві юстиції закликають усіх, хто помічає загарбницькі атаки, телефонувати до них на гарячу телефонну лінію. Заступник директора департаменту Державної виконавчої служби Олексій Солонко сподівається, проблему невиконання судових рішень допоможе розв'язати нова редакція Закону про виконавче впровадження, яку запропонувало саме міністерство. Цей документ готується до розгляду у Верховній Раді у другому читанні.

"Зокрема, законопроектом передбачено такий захід як адміністративний арешт фізичної особи за невиконання судового рішення. Часто трапляються випадки, коли державний виконавець з'ясовує майновий стан боржника і виявляється, що за ним майна не зареєстровано, він доходів не отримує і ми, виходить, не можемо задовольнити вимог стягувача", – розповів Солонко.

Але якщо законопроект має на меті покарати злісних неплатників аліментів та інших фізичних осіб, хто втікає від судів, переписуючи майно на знайомих, то питання відповідальності Української держави перед, скажімо, вчителями і гірниками, котрим вона сама обіцяла виплатити пенсії і зарплати, залишається відкритим.

Реформа законодавства і збільшення фінансування судів є кроками у вірному напрямку, але їх недостатньо, вважає комісар Ради Європи з прав людини Томас Гаммарберґ. Дуже важливо, щоб закони виконувалися, в тому числі і самою державою, переконаний європейський омбудсмен.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1329 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ