Пт, 2024-03-29, 04:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 4 » Україна вперше відзначає День Нацполіції
13:24
Україна вперше відзначає День Нацполіції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко привітав поліцейських з професійним святом – Днем Національної поліції України.

"Одним з вагомих досягнень нашої держави у період активного розвитку громадянського суспільства та становлення нації є створення Національної поліції України - правоохоронного органу європейського зразка", - йдеться у привітанні Порошенка, розміщеному на офіційному сайті глави держави в четвер.

Президент зазначив, що за перший рік своєї роботи поліцейські отримали високу оцінку громадян завдяки професійному виконанню завдань щодо протидії злочинності, забезпечення громадської безпеки і порядку.

У свою чергу глава Нацполіції України Хатія Деканоїдзе у привітанні зазначила, що на сьогодні важливо підбити перші підсумки роботи і "разом подивитися в майбутнє", передає "Інтерфакс-Україна".

"Яким був цей рік? Чи був легким? Однозначно – ні. Так, у нас були помилки, але є і багато досягнень. Цей рік став тим міцним фундаментом, на якому ми, цеглина за цеглиною, побудуємо нову поліцію оновленої України", - наголосила вона.

Водночас Деканоїдзе наголосила, що є люди, які скептично ставляться до роботи Нацполіції, "однак майже половина держави повірила в нову поліцію і нашу здатність служити суспільству". "І цей факт суттєво збільшує рівень нашої відповідальності перед людиною, суспільством і державою", - йдеться у привітанні.

Деканоїдзе додала, що майже половина українців повірили новій поліції, а кожен її співробітник щодня захищає Україну, незважаючи на труднощі.

"Так, ці 8 місяців були дуже важкими. Так, у нас було багато проблем. І ви краще за мене знаєте ці проблеми, як поліцейські, які кожен день стикаються з труднощами і проблемами. Але найголовніше, мене радує, що, незважаючи на ці проблеми, ви герої, які реально захищають нашу країну і захищають звичайних українців", - зазначила вона.

"Для мене честь - жетон, який висить на мені. Тому що це символ поліції, не нової поліції, а поліції України", - наголосила глава НПУ.

Деканоїдзе зазначила, що кожен поліцейський розуміє, що люди, які ганьблять лави правоохоронців, повинні покинути їх. "Кожен поліцейський, який служить у Нацполіції, має розуміти, що в поліції не місце корупції, в поліції не місце політиці і в поліції не місце негідникам, які ганьблять наші лави. Я знаю, що ви це розумієте. 46% населення нашої великої країни повірили в поліцію", - сказала вона.

Президент підписав указ про встановлення свята – Дня Національної поліції України 9 грудня 20015 року, який відзначається 4 серпня.

Люди поважатимуть поліцію, коли відчують надійний захист - Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вручив Національній поліції України прапор. Урочиста церемонія відбулася в четвер на Софіївській площі в Києві під час святкування Дня Національної поліції України, повідомляє "Укрінформ".

"Перед тим, як вручити вам прапор, хотів ще наголосити, що реформи, які відбуваються в правоохоронній системі, не повинні зменшити вашу готовність захищати наших громадян", - сказав він.

Турчинов зазначив, що вірить у правоохоронців, які достойно виконають всі поставлені перед ними завдання.

Секретар РНБОУ наголосив, що перед Національної поліцією нині постає складне завдання - необхідно зробити все можливе для того, щоб громадяни перестали боятися правоохоронні органи, але поважали їх.

"Дуже важливо, щоб люди в Україні перестали боятися свій головний правоохоронний орган. Але вони повинні вас поважати, а це буде тільки тоді, коли вони відчують надійний захист свого життя, свого майна, своїх прав і свого майбутнього", - сказав Турчинов.

Він нагадав про те, що після Революції гідності Україна пішла шляхом реформ та зламала стару систему, замість міліції радянського зразка була сформована нова Національна поліція. "Я вірю в те, що усі виклики, які постають перед правоохоронцями, будуть подолані, а всі задачі, наявні в умовах війни, коли треба захищати правопорядок у складних умовах економічної кризи, будуть виконані", - додав секретар РНБО.

Він не сумнівається, що з часом Україна матиме Національну поліцію європейського зразка, яка не поступатиметься найкращим правоохоронним органам провідних країн світу.

Водночас Турчинов нагадав про те, під час подій на Майдані на вулицях столиці не можна було побачити правоохоронців, бо вони зрадили своїх громадян. Стара правоохоронна система, наголосив секретар РНБО, породжувала жорстокість та страх, безпорадність у критичних ситуаціях, але була небезпечною ще й тому, що вона породжувала зраду.

"Першими, хто зрадив Україну зі зброєю в руках та перейшов на бік агресора, були міліціонери кримського та севастопольського "Беркута". Багато зрадників та перевертнів у погонах було й на сході та в інших регіонах нашої країни", - додав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: День Нацполіції, Вперше, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ