Чт, 2024-03-28, 10:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 2 » Україна вводить у дію відповідні заходи на торговельні обмеження РФ
14:21
Україна вводить у дію відповідні заходи на торговельні обмеження РФ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

З 2 січня 2016 року до всіх товарів російського походженням будуть застосовуватися пільгові ставки ввізного мита, встановлені Митним тарифом України, при цьому преференційний режим щодо РФ (вільна торгівля) скасовується, повідомляє сайт Кабінету міністрів України.

Зазначені заходи вводяться терміном на один рік відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 30.12.2015р. № 1146, ухваленої урядом "з метою захисту економічних інтересів і безпеки України, відновлення порушених прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави, викликаних діями держави-агресора - Російської Федерації, які обмежують реалізацію законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України", і у відповідь на призупинення Росією дії Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 р по Україні, наголошується в повідомленні уряду.

Згідно з постановою, рішення уряду України "втрачає силу 31 грудня 2016 року або після припинення порушення Російською Федерацією договору" про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року.

Як зазначила у своєму коментарі заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Нікольська, уряд і надалі буде відстоювати інтереси України і послідовно захищати українського товаровиробника на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Ембарго на низку товарів з Росії набуває чинності з 10 січня

З 10 січня і мінімум до 5 серпня 2016 року діятиме ембраго на низку товарів з РФ, введене українським урядом у відповідь на російське ембарго.

Відповідно до опублікованоїо 2 січня на урядовому сайті постанови Кабміну № 1147 від 30 грудня 2015 року "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", до 5 серпня 2016 заборонено "ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації, за переліком згідно з додатком".

"Ця постанова набирає чинності з 10 січня 2016 року... Постанова втрачає чинність 5 серпня 2016 року або після скасування заборони ввезення на митну територію Російської Федерації товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини, що походять з України", йдеться в постанові українського уряду.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України у зв'язку з діями РФ розробило разом з іншими органами виконавчої влади пропозиції щодо відповідних санкцій: введення з 2 січня 2016 року для російських товарів ставок ввізного мита режиму найбільшого сприяння та з 10 січня 2016 року - заборони ввезення деяких з них.

Зокрема, МЕРТ запропонувало ввести ембарго на постачання продуктів харчування: м'яса, риби, низки молочних продуктів, плавлених сирів, кави, чаю, харчових сумішей, кондитерських та хлібобулочних виробів, продуктів дитячого харчування, макаронних виробів, соусів; смакових добавок і приправ, пива, спирту, горілки, корму для собак, сигарет з фільтром.

Крім цього, в запропонованому переліку, на відміну від російського, хлористий калій з вмістом калію, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків та регулятори росту рослин, родентициди, оболонки штучні для ковбасних виробів, обладнання для залізниць або трамвайних колій та локомотиви дизель-електричні.

Росія з 1 січня 2016 року поширила дію продовольчого ембарго на Україну. Це передбачено постановою уряду РФ від 21 грудня 2015 року про поширення на Україну відповідних економічних заходів у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: торговельні обмеження РФ, відповідні заходи, Україна, Дія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ