Пт, 2024-03-29, 12:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 23 » Україна знову закликає ООН створити трибунал з катастрофи MH17
08:35
Україна знову закликає ООН створити трибунал з катастрофи MH17
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна знову закликала Раду Безпеки ООН переглянути необхідність створення міжнародного трибуналу, який притягнув би до відповідальності винних у знищенні ракетою цивільного рейсу МН17 в небі над східною Україною. З відповідною заявою 21 вересня виступив на засіданні РБ ООН глава українського МЗС Павло Клімкін, передає Укрінформ.

"Минулого року зусилля зі створення міжнародного трибуналу щодо судового переслідування осіб, відповідальних (за збитий рейс МН17, - ред.), було саботовано у цій залі шляхом вето одного постійного члена. Такий суд, я впевнений, був би нашим найефективнішим інструментом для відповіді на цей мерзенний злочин", - заявив український міністр.

Він підкреслив, що офіційний Київ продовжує роботу з іншими державами-партнерами в рамках Спільної слідчої групи для напрацювання варіантів механізму встановлення відповідальності за цей злочин.

"Це жахливе злодіяння є переконливим нагадуванням про серйозність загрози цивільній авіації від терористичних угруповань, озброєних сучасною зброєю. У цьому зв'язку я наголошую на необхідності повної імплементації резолюції 2166 (від 2014 року), зокрема, в контексті вимог Ради Безпеки притягнути до відповідальності осіб, винних у цьому інциденті та повною мірою співпрацювати в рамках зусиль зі встановлення відповідальності", - наголосив Клімкін.

Постійний представник Російської Федерації при ООН Віталій Чуркін у відповідь назвав заяву глави українського МЗС "провокацією". Він заявив, що в Москві сумніваються у об'єктивності розслідування катастрофи малазійського авіалайнера, закликавши Київ "визнати провину" за те, що, мовляв, не закрив повітряного простору в зоні конфлікту.

Засідання Ради Безпеки ООН у четвер було присвячено питанню терористичної загрози для цивільної авіації.

Попередні результати розслідування причин аварії на Донбасі літака МН17 "Малайзійських авіаліній" буде оприлюднено 28 вересня.

РФ становить загрозу для авіаперельотів над Чорним морем

"З незаконною окупацією Криму у квітні 2014 року Російська Федерація почала втручатися в міжнародні аварійні частоти служби повітряного руху, які обслуговуються Україною. Такі дії створюють серйозну загрозу для польотів у міжнародному повітряному просторі над відкритим морем і суперечать Чиказькій конвенції та її Додаткам 15 і 11, а також відповідним положенням ІКАО в цих питаннях", - заявив міністр іноземних справ України.

Клімкін підкреслив, що після того, як РФ у односторонньому порядку перебрала на себе аеронавігаційні послуги в Сімферопольському районі польотної інформації, вона також "порушила резолюцію Генасамблеї ООН 262 про територіальну цілісність України, прийняту в березні 2014 року".

При цьому Клімкін назвав дії РФ щодо публікації аеронавігаційної інформації як спробу легітимізувати її незаконну діяльність.

"Ми хотіли би підкреслити важливість суворого дотримання стандартів і рекомендованої практики ІКАО усіма державами-членами без будь-яких винятків, особливо в повітряному просторі над відкритим морем", - наголосив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Довідка

17 липня 2014 року орієнтовно о 16.20 зник з екранів радарів літак авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" Boeing 777, який здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур. Як стало зрозуміло пізніше, він впав поблизу міста Тореза Донецької області.

На його борту перебували 298 осіб. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії. Всі вони загинули.

За відомостями очевидців, літак вибухнув у повітрі, тіла загиблих розкидало в радіусі 4 кілометрів.

СБУ оприлюднила радіоперехоплення розмови одного з лідерів бойовиків Ігоря Безлера зі своїм куратором, полковником Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Василем Гераніним, де він доповідає про скоєний злочин.

26 липня представник Білого дому Джошуа Ернест, заявив що президент Росії Володимир Путін винен у падінні Boeing 777.

Одразу після цього пропагандистські російські телеканали розтиражували безальтернативну версію про те, що малайзійський Boeing 777 нібито збили українські військові.

7 вересня прем'єр-міністр Малайзії Наджиб Разак повідомив, що рейс MH17 був збитий ракетою "земля-повітря" в районі, контрольованому проросійськими бойовиками.

9 вересня Рада безпеки Нідерландів представила доповідь, в якій назвала головну причину падіння літака. Для проведення експертизи уламки літака були доставлені до Нідерландів.

У лютому 2015 року уряд Нідерландів опублікував десятки документів про катастрофу.

29 липня Росія на засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй наклала вето на резолюцію зі створення міжнародного трибуналу щодо розслідування за фактом збиття літака Малайзійських авіаліній Boeing 777 рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 людей.

11 членів засідання проголосували "за" створення трибуналу, 1 – "проти" та 3 утрималися (Китай, Ангола, Венесуела).

Під час обговорення питання постійний представник Росії в Раді Безпеки ООН Віталій Чуркін зганьбився і фактично звинуватив Україну в трагедії з MH-17. Також одіозний дипломат припустився символічної обмовки.

"Будемо сподіватися, що розслідування розбереться, і безкарність настане і щодо тих, хто збивав літак, і тих, хто його направляв у зону військових дій", - сказав він.

Країни - учасниці розслідування домагатимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на вето і готують новий механізм правосуддя.

Україна, Малайзія, Нідерланди, Австралія та Бельгія та обговорюють три основних альтернативних варіанти створення міжнародного трибуналу.

31 серпня глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що трибунал можуть створити шляхом угоди між 5 країнами.

13 жовтня 2015 р. заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що заяви Росії щодо залучення Міжнародного кримінального суду для розслідування катастрофи Boeing-777 є некоректними, розглядається варіант створення гібридного трибуналу. За її словами, ані Україна, ані Росія, ані Малайзія не є сторонами МКС, тому заяви Росії щодо залучення суду до розслідування катастрофи є нонсенсом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: Україна, ООН, катастрофа MH17, трибунал
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ