Сб, 2024-04-20, 04:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 2 » Українці дихають димом російських торфяників. Медики пропонують сієсту
15:12
Українці дихають димом російських торфяників. Медики пропонують сієсту
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Задимленість в Чернігівській і Київській областях пов'язана з пожежами на торфовищах у Московській області і в центральній частині Російської Федерації. Про це на прес-конференції в Києві повідомив заступник голови Державного комітету лісового господарства Віктор Червоний, передає "Інтерфакс-Україна".
"На сьогоднішній ранок лісових пожеж в Україні немає. Пожеж у межах Київської, Чернігівської областей і навіть Гомельської області Бєларусі, теж немає", - сказав він.

Представник Держлісгоспу зазначив, що в понеділок вранці після виявлення задимленості був здійснений вертолітний обліт території Київщини, але жодних пожеж на торфовищах і в лісах виявлено не було. "Тому ми сьогодні з вами дихаємо димом торф'яників, які горять у Московській області і в центральній Росії", - підкреслив Червоний.

За його словами, на відміну від Росії, в Україні збережена і діє узгоджена система попередження і ліквідації лісових пожеж. Також заступник голови Держлісгоспу поінформував, що на даний час на кордоні України з Бєларуссю і Росією не спостерігається лісових пожеж.

Він додав, що для попередження лісових пожеж в підпорядкуванні Держлісгоспу є більш як 560 36-метрових башт візуального спостереження і ще понад 40 башт, оснащених камерами відеоспостереження. До найбільш пожежонебезпечних регіонів України належать Луганська, Київська, Донецька, Черкаська, Дніпропетровська області, а також Полісся.

За словами Червоного, зараз серйозних лісових пожеж в Україні не виникало, проте в Держлісгоспі чекають погіршення ситуації через те, що зниження температури не передбачається. Враховуючи це, працівники лісового господарства закликають громадян бути максимально обережними при поводженні з вогнем, перебуваючи в лісах.

Водночас у Держлісгоспі не можуть остаточно спрогнозувати, як довго утримуватиметься задимленість вищезгаданих територій, оскільки все залежить від погоди, напрямку і сили вітру.

Як відомо, у п'ятницю у Київській і Чернігівській областях спостерігається задимленість повітря. МНС по черзі називало причинами задимленості Києва вранішній туман, загадкову пожежу в Ірпіні, торфовища, що горять, і дим від лісових пожеж в Росії.

Ліс на Луганщині могли підпалити

У Державному комітеті лісового господарства України не відкидають, що причиною кількох масштабних лісових пожеж, які сталися наприкінці липня на території Луганської області, стали підпали, заявив заступник голови Держлісгоспу Віктор Червоний.

"Сьогодні ми підозрюємо в луганських пожежах підпали", - сказав він і додав, що неможливо, щоб у 3-4 випадках виникала пожежа з підвітряного боку.

За словами Червоного, за попередніми даними, в результаті цих пожеж знищено близько 200 га лісових насаджень. Враховуючи це, Держлісгосп звернувся до органів внутрішніх справ і Служби безпеки України з проханням провести розслідування і розібратися з цією ситуацією.

Як повідомлялося, на території Сіверськодонецького і Новоайдарського лісових господарств в Луганській області 28 липня виникла пожежа, яка охопила площу близько 200 га. 29 липня пожежа була ліквідована. Жертв і постраждалих немає.

Гідрометцентр попереджає: можливі пожежі

Український гідрометеорологічний центр також попереджає про високу пожежну небезпеку в більшості регіонів України найближчим часом.

"3-4 серпня висока (4-го класу) і надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека. 5-6 серпня переважно надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека", - цитує Укргідрометцентр слова начальника Миколи Кульбіди.

За його даними, 3-6 серпня в Україні, окрім західних областей, сильна спека +35-39, у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях і місцями у степовій частині Криму +40-42.

У Київській області 3-6 серпня переважатиме сильна спека +35-38, висока (4-го класу) і надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека.

За інформацією Укргідрометцентру, у вівторок територія України залишиться під впливом розжареного і переважно сухого повітря, що переміщується з південного сходу Європи, і лише на крайньому заході є вірогідність окремих грозових дощів.

Суха погода і сильна спека з температурою вночі 19-25 градусів на сході і півдні місцями до 28, вдень 35-39, у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях, місцями у степовій частині Криму 40-42 градусів; у західних областях вночі 15-20, вдень 28-33 (у Карпатах вночі 11-16 градусів, удень 20-25).

Лише вдень на Прикарпатті і Закарпатті окремі короткочасні грозові дощі. Вітер східний і південно-східний, 5-10 м/с.

У Києві - суха погода, сильна спека з температурою вночі 22-24, вдень 35-37 градусів. Вітер східний, 5-8 м/с.

У Дніпропетровській області згоріло 100 га лісу

У військовому лісгоспі Новомоськовському на Дніпропетровщині в неділю, 1 серпня, верховою пожежею пошкоджено близько 100 га лісу. З них на 40 га була низова пожежа.

За словами першого заступника начальника Дніпропетровського обласного управління лісового і мисливського господарства Валерія Величко, завдяки спільним зусиллям пожежних співробітників МНС, а також лісників пожежа була локалізована. Всього військовий лісгосп Новомосковський налічує близько 18 тис га лісу.

За словах Величко, на сьогоднішній день в управлінні лісового і мисливського господарства 7 пожежно-хімічних станцій у лісгоспах на всій території області, в яких налічується близько 30 пожежних машин і працює більше 300 людей. Також на території області встановлено 14 веж, 3 з яких обладнані телевізійним спостереженням.

За його словами, зараз у всіх 8 лісгоспах і заповідниках Дніпропетровської області йде цілодобове чергування бригад, до складу яких входять співробітники лісової охорони, МВС і МНС. Він також зазначив, що основною проблемою на сьогоднішній день в області залишається проблема сільгоспспалахів.

Всього ж на території області розташовано близько 200 тис га лісу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1090 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ