Пт, 2024-03-29, 09:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 30 » Українці розповіли, як святкуватимуть Новий рік
15:35
Українці розповіли, як святкуватимуть Новий рік
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Для більшості українців Новий рік - це привід провести час з сім'єю і друзями. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Kantar TNS.

Зустріч нового року як привід зібратися всією сім'єю назвали 54% респондентів, 42% розглядає свято як привід порадувати близьких і друзів подарунками, для 40% - це можливість весело провести з ними час.

Тільки один відсоток опитаних розглядає свято як старт нового етапу в житті, при тому що для 37% це привід задуматися над своїм життям і досягненнями, а для 15% - можливість заново почати або кардинально змінити життя.

Головною метою смачно поїсти на Новий рік назвали 13% респондентів, а отримати подарунки – 8%. Чотири відсотки українців, згідно з опитуванням, взагалі не вважають Новий рік святом.

Серед основних асоціацій свята респонденти назвали ялинку (66%), мандарини (46%) і сім'ю, дітей (38%). Шампанське і салат "Олів'є" мають меншу популярність: за них проголосували 24 і 19% відповідно.

З Дідом Морозом Новий рік асоціюють 28%, а зі Снігуронькою - тільки 4% опитаних. Менш популярні символи свята - подарунки і солодощі. Сніг і холод як головну асоціацію свята назвав тільки один відсоток респондентів.

39% респондентів вказали, що поставлять на Новий рік штучну ялинку, 32% все ж вважають за краще живе дерево. Трохи меншої популярності здобули прикраси з гілок натуральної ялинки, яким віддадуть перевагу в цьому році 18% респондентів.

Чотири відсотки на новорічні прикраси обирають штучні ялинкові гілки, вінки і гірлянди. Не планують ставити ялинки в цьому році 14% респондентів.

Дослідження проводилося з 18 по 23 листопада 2016 року методом онлайн-опитування. Опитані громадяни України (крім жителів Автономної Республіки Крим) - міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка - 1 тисяча респондентів.

Раніше повідомлялося, що найбажанішими подарунками, які хотіли б отримати українці на Новий рік, є гроші, романтична подорож і побутова техніка.

У новорічну ніч українці зможуть спостерігати в небі комету

Уночі проти 1 січня жителі Північної півкулі Землі зможуть побачити комету під назвою 45P/Honda-Mrkos-Pajdusakova, яка буде проходити поблизу Місяця. Про це повідомляє CNN з посиланням на NASA.

Комета названа так на честь астрономів, які виявили її в 1948 році. Її зможуть спостерігати, в тому числі, жителі України.

Разом з тим, в агентстві уточнюють, що побачити комету можна буде тільки за допомогою допоміжних пристроїв, наприклад бінокля або телескопа. Зазначається, що комета пройде праворуч від Місяця.

Нагадаємо, 19 грудня в Києві на Софійській площі запалили вогні на головній новорічній ялинці України. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та Київський міський голова Віталій Кличко вже відвідали Різдвяне містечко.

Також стало відомо, що в новорічну ніч транспорт у Києві пустять до світанку, а Харків і Одесу охоронятимуть патрульні і піші наряди.

По всій Україні правоохоронці та рятувальники працюватимуть в посиленому режимі.

Зазначимо, після початку бойових дій на Донбасі багато українських міст запровадили заборону на використання піротехніки під час святкувань.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1359 | Додав: adminA | Теги: як святкуватимуть Новий рік, українці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ