Чт, 2024-03-28, 22:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 19 » Українці святкують День святого Миколая
13:36
Українці святкують День святого Миколая
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Сьогодні 19 грудня в День Святого Миколая, в Києві на Софійській площі о 20:00 відбудеться урочисте запалювання новорічної ялинки. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

На святковому заході будуть присутні глава КМДА Віталій Кличко. Перед киянами та гостями столиці виступлять зірки української естради, Національний академічний оркестр народних інструментів України, Муніципальна академічна чоловіча хорова капела, Київський академічний театру українського фольклору Берегиня, дитячі хореографічні колективи та інші.

У столиці під час відкриття головної ялинки та ходи волонтерів правопорядок забезпечуватимуть близько 240 правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"19 грудня 2016 року з 14:00 до 18:00 години відбудеться "Урочиста хода волонтерів - помічників Святого Миколая". Учасники пройдуть вулицями Хрещатик, Володимирський узвіз, Петра Сагайдачного, Андріївський узвіз, Велика Житомирська, площа Михайлівська, Володимирський проїзд, площа Софійська. 40 правоохоронців супроводжуватимуть ходу для безпеки її учасників та місцевих мешканців", - йдеться у повідомленні.

Крім того, о 19:00 на Софійській площі заплановане свято засвічення головної новорічної ялинки. Під час заходу близько 200 правоохоронців, піші та автонаряди поліції, забезпечуватимуть публічну безпеку та порядок на площі та прилеглих вулицях.

Загалом, аби кияни та гості міста почувалися у безпеці, святкуючи Новий рік і Різдво, кожного дня на охорону громадського порядку заступатимуть додаткові наряди поліції – приблизно 450 правоохоронців.

Правоохоронці звертаються до громадян із проханням не порушувати правопорядок та бути уважними й обережними.

16 грудня повідомлялося, що в центрі Києва в зв'язку з проведенням новорічно-різдвяних свят частково обмежать рух транспорту.

В понеділок, 19 грудня, у Києві, Львові та Харкові курсуватимуть туристичні поїзди до свята Святого Миколая. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

"Так, у Києві залізничники запрошують здійснити подорож поїздом святого Миколая 19, 29, 30 грудня та 2 січня. Святковий поїзд курсуватиме за маршрутом: Київ-Пасажирський – Дарниця – Київ-Пасажирський без зупинок. Відправлення зі станції Київ-Пасажирський о 13:48 та прибуття на станцію Київ-Пасажирський о 15:40", – йдеться в повідомленні.

У Львові поїзд святого Миколая курсуватиме за маршрутом Львів – Брюховичі – Львів 19, 24, 25, 30, 31 грудня та 1, 2, 7, 8, 9, 14 січня. Відправлення з головного вокзалу Львова о 12:40, прибуття на станцію Брюховичі о 13:00. Зворотно поїзд відправлятиметься зі станції Брюховичі о 13:45 та прибуватиме до Львова о 14:05.

У Харкові святковий поїзд курсуватиме 19 грудня 2016 року за маршрутом Харків – Основа. Подорож у подарунок від святого Миколая отримають діти залізничників-учасників АТО.

Нагадаємо, що святкові ретро-поїзди курсували у Києві та у Львові й під час минулих зимових свят. Тоді ними скористалися понад 9,3 тис. пасажирів. Також у Харкові безкоштовні подорожі святковим поїздом здійснили 240 дітей залізничників-учасників АТО та дітей із соціально незахищених і багатодітних сімей.

Довідка

Помітна віха передріздвяного календаря – сьогоднішнє свято Миколи Зимового (весняного відзначають 22 травня). Воно наче привідчиняє двері до подальших зимових урочистостей: Нового року та світлого Різдва Христового.

Миколай був єпископом у м. Мирі (Лікія; Туреччина) в ІV столітті. За житієм, він народився у християнській сім’ї і ще з раннього дитинства вирізнявся особливою побожністю, а священиком став у 19 років. Ще за життя був відомий тим, що примирював ворогів, захищав невинно засуджених, усіляко допомагав знедоленим. Від покоління до покоління переказували, що за свої добрі справи святий по смерті отримав від Бога дар постійно невидимо перебувати серед людей, чинити справедливість і допомагати в біді. Здавна цього святого шанують як чудотворця. Його мощі з 1047 року й донині почивають у італійському місті Барі, куди потрапили після турецького завоювання Лікії.

На українські землі шанування святителя Миколая прийшло разом з християнством і набуло значного поширення. Наприклад, тільки в Києві були відомі як чудотворні кілька ікон святого. Найвідоміші і найдавніші з них – образ Миколая Мокрого у Софії Київській, образи Миколая Доброго, Миколая Притиска та Миколая Набережного у парафіяльних Микільських церквах Подолу. Відомо, що святого особливо шанували запорозькі козаки.

Своїм найпершим помічником святителя Миколая вважають мореплавці і взагалі мандрівники.

Свято святого Миколи в Україні є особливо бажаним дитячим святом. Дітлахи знали, що у ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай спускається з неба і залишає усім слухняним діткам під подушкою подарунки. А неслухам – різочки. Втім, цього майже ніколи не трапляється.

На Зимового Миколая було заведено працювати на користь інших, особливо бідних і сиріт, але нічого не робити для себе. Того дня починали готуватися до Різдва.

Під цю пору зима вже остаточно бере свої права: "Миколай бородою трусе, - говорить відоме прислів’я, - дорогу стеле".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: День святого Миколая, українці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ