Чт, 2024-03-28, 10:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 7 » Українці святкують Різдво Христове
13:48
Українці святкують Різдво Христове
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Сьогодні 7 січня українці східного обряду - православні християни, греко-католики та старообрядці - святкують Різдво Христове.

Згідно з Євангелієм, Діва Марія разом з Йосифом, з яким вона була заручена, прийшли в маленький іудейський місто Віфлеєм для участі в державній перепису. Оскільки місця їм не знайшлося ні в готелях, ні в будинках віфліємців, вони вирішили заночувати в печері, куди пастухи зазвичай заганяли в негоду худобу. Там і народився Ісус Христос. Немовля поклали в ясла (годівницю для худоби).

Саме тоді пастухам, які вночі стерегли стадо, з'явився ангел зі звісткою про появу на світ Спасителя світу, і вони першими вклонилися маленькому Ісусу. Також на поклоніння Богодитини прийшли волхви (східні мудреці), яких в Вифлиємську печеру привела чудесна зірка. Вони принесли Христу дарунки - золото, ладан і смирну.

Головний сенс свята полягає в тому, що прославляється втілення Бога в людині. Поєднавши в собі Божественну і людську природу, Ісус започаткував порятунку людства - позбавлення його від гріхів. Також прославляється любов Бога до людей - Він, Цар світу, заради них втілився в беззахисного немовляти. Свято Різдва Христового - найурочистіша серед двунадесятих, він відзначається аж до наступного свята - Водохреща. Цей період (7-18 січня за новим стилем) називають Святками, тобто святими днями.

Різдво Христове надзвичайно урочистий - високо-небесний, але і в той же час дуже земний, людяний свято, адже що може бути важливіше і дивніше, ніж народження дитини, прихід нової маленького життя у великій складний світ дорослих.

Тому нехай срібний світло Різдвяної зірки, яка світить ось уже більше двох тисяч років і не тьмяніє, торкнеться душі кожного, хто сповідує християнство. Нехай її тихе сяйво буде сьогодні в кожній українській хаті, в місті і в селі, на сході і на заході, на півночі і на півдні, а найбільше там, де війна, смерть, страх і тривога, де людське горе, сльози, печаль і розчарування.

"Нехай маленький Христос прийде сьогодні туди, де темніше за все, де болить...", - як сказав один мудрий, хоча і молодий, священик-капелан з передової. І нехай звістка про народження Сина Божого буде для нас в ці дні найголовнішою і важливою новиною: "Христос ся рождає! Славімо Його!".

Гройсман побажав українцям Божої благодаті

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав українців з Різдвом і побажав їм міцного здоров'я, родинного тепла і Божої благодаті.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Христос народився! Славімо його! В це світле свято щиро бажаю міцного здоров'я, любові, сімейного тепла і Божої благодаті", - написав Гройсман.

Відзначимо, 7 січня в Києві і Дніпрі почнеться фестиваль "Країна Мрій". У столиці "Різдво над Дніпром" почнеться в 11.00 на Співочому полі. У Дніпрі фестиваль стартує на площі Героїв Майдану опівдні і триватиме два дні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: Українці святкують Різдво Христове
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ