Пт, 2024-04-19, 09:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 30 » Українців "косить" невідома хвороба: вже близько 40 жертв
10:22
Українців "косить" невідома хвороба: вже близько 40 жертв
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Широкими кроками по Україні йде невідома хвороба, охоплюючи все нові і нові області і вбиваючи дедалі більше людей. Найбільше жертв зафіксовано на Тернопільщині. Незважаючи на те, що за попередньою офіційною версією, причиною вже десятків смертей є пневмонія, поки у медиків немає єдиної думки, що є збудником хвороби

Головний санітарний лікар Тернопільської області Степан Дністрян вважає, що причиною смертних випадків є невідомі віруси, пише "КоммерсантЪ-Украина".

За останніми даними, померло 37 людей: 12 у Тернопільській, у Львівській - 10, в Івано-Франківській - 8. У цих трьох областях вже оголошено карантин - школи і виші закрито. Ще по три людини померли у Чернівцях і Рівненській області й один - на Закарпатті. Всього захворіли на ГРВІ і грип у цих областях близько 40 тис людей.


У Закарпатській, Рівненській і Чернівецькій областях поки немає епідемії, проте начальник управління охорони здоров'я Чернівецької облдержадміністрації Ігор Шкробанець наполягає на тому, щоб в області якнайскоріше оголосили карантин.

"Оскільки перебіг хвороби дуже складний, а тип вірусу не встановлено, ми не можемо чекати, коли настане епідемія", - говорить він.

Заступник начальника головного управління охорони здоров'я і медичного забезпечення Київської міської держадміністрації Володимир Загородний у середу заявив, що в Києві немає загрози епідемії.

Минулого тижня епідеміологічний поріг становив трохи більш як 27 тис людей, при цьому на грип і ГРВІ захворіли 17,6 тис чоловік. "Тобто до епідеміологічного порогу ми не дотягли майже 35%", - відзначив Заміський. Тим часом вчора ЗМІ виявили, що принаймні в двох аптеках, розташованих в Печерському районі, розкуплені всі маски.

Пояснюючи виникнення епідемії саме у західних районах країни, глава Асоціації інфекціоністів України Михайло Андрійчик припустив, що вона могла виникнути через перепади температур.

"Це епідемія гострої вірусної інфекції з групи інфекцій дихальних шляхів. Йде дослідження матеріалів хворих. Клініка дуже близька до діагнозу "грип". Але остаточну відповідь буде отримано через добу, коли лабораторія зможе розпізнати збудника", - заявив Андрійчик.

Погана погода і раніше називалася однією з версій причин смертоносної хвороби. Припускали також, що вірус привезли з-за кордону, або винна "сміттєва" проблема.

А ось за словами заступника головного санітарного лікаря області Нінель Цяпи, всі померлі самі винні у летальному результаті, оскільки, за її словами, вони зверталися по допомогу до медиків на п'ятий-шостий день після початку хвороби, коли надавати її вже було пізно.

"Для даного штаму грипу характерною є поразка легенів. Від високої температури людина практично "згоряє"", - зазначила вона. За її словами, вірусологічна лабораторія обласної санепідемстанції намагається виявити збудника хвороби, а поки лікарі застосовують противірусні препарати.

Головний лікар Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні Роман Остяк розповів, що у хворих з летальним результатом спостерігалися схожі симптоми: все починалося з невеликого підвищення температури - до 37,2-37,3 градусів - і невеликого покашлювання. На другий і третій дні з'являвся незначний нежить, а на третій-п'ятий дні - різка задишка, після чого хворим ставало важко дихати.

"При переведенні на апарат штучного дихання їм практично неможливо було провентилювати легені", - сказав він, зауваживши, що смерть наставала в результаті набряку легенів.

Як повідомив учора під час засідання уряду міністр охорони здоров'я Василь Князевич, до наступного тижня буде "встановлена конкретна природа вірусу": або це традиційний грип, або "каліфорнійський" A/H1N1, більш відомий як свинячий грип. "Працюють як наші лабораторії, так і міжнародні, зокрема європейські і російські", - уточнив він.

Князевич також повідомив, що в МОЗ створено оперативний штаб з контролю за епідеміологічною ситуацією, а до Тернопільської області виїхала професійна комісія у складі учених Національної академії наук і Академії медичних наук для з'ясування причин, які призвели до летальних результатів.

Незважаючи на те, що влада не поспішає необачно ставити діагноз і називати причиною смертей свинячий грип, налякані українці найбільше бояться саме його. При цьому українські медики прогнозують початок епідемії A/H1N1, яка схвилювала весь світ, на листопад, який вже не за горами.

Тим часом, лікарі сусідньої Росії, де кількість випадків захворювання свинячим грипом вже перевищила кількість захворювань сезонним грипом, виявили специфічні ознаки грипу, викликаного вірусом A/H1N1, пише NEWSru.com.

Наприклад, у більшості хворих спостерігається розлад шлунково-кишкового тракту, нудота, блювота, рідкий стул. Серед перших симптомів буває надривний сухий кашель, нерідко - з домішками крові.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1476 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ