Пт, 2024-03-29, 14:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Жовтень » 14 » Українців президент привітав з 75-річчям створення УПА, святом Покрови і Днем захисника
09:58
Українців президент привітав з 75-річчям створення УПА, святом Покрови і Днем захисника
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко звернувся до українського народу з нагоди 75-ї річниці створення Української повстанської армії. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Сьогодні, 14 жовтня, у День захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці, ми відзначаємо 75-у річницю створення Української повстанської армії. Армії, що від перших днів її створення і до завершення боротьби проти поневолювачів рідних земель була справді народною, оскільки повністю формувалась і підтримувалась місцевим населенням», - наголосив президент.

Він зазначив, що роки сталінського терору, жахи колективізації та Голодомору-геноциду, а згодом і навала нацистів зміцнили українців у переконанні щодо необхідності збройної боротьби за незалежність. «Воїни УПА поставили собі за мету боротись за повне визволення всіх українських земель і українського народу від загарбників та здобути Українську Самостійну Соборну Державу. Кращі сини й доньки українського народу мужньо чинили опір двом потужним тоталітарним режимам, кожен з яких прагнув поглинути нас, поневолити або винищити українців. Вони залишалися відданими українській справі та не припиняли боротьби, навіть усвідомлюючи її приреченість на той час. І зрештою вони перемогли», - заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що учасники національно-визвольного руху визнані державою, а їхні подвиги завжди залишатимуться прикладом для прийдешніх поколінь. За його словами, пам’ять про звитяги воїнів Української повстанської армії надихає сучасних захисників України, які протистоять російській агресії, додає їм сили і мужності.

Як відомо, 14 жовтня в Україні відзначають День захисника. Вибір дати для свята був зумовлений історичною традицією вшанування українського війська на свято Покрови. Також 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії та День українського козацтва.

Сьогодні українська армія має чисельність 250 тисяч осіб. З початку 2017 року укладено 26 тисяч контрактів про військову службу. В українській армії служать понад 20 тисяч жінок. Це 8,5% від загальної кількості військовослужбовців ЗСУ. Цієї осені до армії будуть призвані 10,5 тисяч юнаків. У 2017 році армія України увійшла в топ-30 найкращих армій світу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 606 | Додав: adminA | Теги: День захисника, свято Покрови, українці, 75-річчя УПА, Президент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ