Сб, 2024-04-20, 13:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 5 » Українцям МЗС офіційно рекомендувало не їздити до Росії
14:55
Українцям МЗС офіційно рекомендувало не їздити до Росії
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від відвідування Росії. Про це йдеться у заяві відомства.

У МЗС нагадали, що "на території держави-агресора зросла кількість безпідставних затримань наших співгромадян".

"Російські правоохоронні органи грубо поводяться з українцями, застосовують до них неприпустимі методи фізичного та психологічного впливу, тортури та інші дії, що принижують людську гідність. Громадянам України відмовляють у доступі до них консулів, адвокатів", – додали у відомстві.

Міністерство заявило, що такими діями Росія грубо порушує універсальні норми міжнародного права у сфері дотримання прав і свобод людини та свої міжнародні зобов'язання.

"Враховуючи зазначене, а також зважаючи на суттєво обмежені на даний час можливості української сторони забезпечити належну безпеку наших співгромадян на території РФ, МЗС закликає громадян України утримуватися від поїздок до Російської Федерації, а також від прямування транзитом територією цієї держави", – заявили у МЗС.

МЗС знає, як реалізувати візовий режим з Росією

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє про необхідність прогнозу і вивчення ризиків, які можуть виникнути в разі введення візового режиму з Російською Федерацією.

"Росія намагатиметься максимально ускладнити процедуру отримання віз, можливо, натомість пропонуючи якісь форми громадянства. Тому всі ці ризики мають бути чітко нами вивчені, і на підставі цього ми будемо, відповідно, приймати рішення. Саме це і є ключовим елементом нашої позиції", - сказав він журналістам у середу, 5 жовтня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому глава МЗС зазначив, що українська сторона готова до введення процесу видачі віз. "Ми оцінювали потреби МЗС для того, щоб запровадити видачу віз - це і додаткові консульські посади, додаткове обладнання. Все це ми маємо зробити, в принципі ми готові, ми знаємо, що ми маємо зробити, але, звичайно, повинен чітко сказати, що це не питання тижнів, це питання потребує серйозного політичного опрацювання та логістики", - сказав він.

Міністр наголосив, що необхідність посилення безпеки на кордонах з української сторони є безумовною. За його словами, для цього необхідно підтримувати роботу українських спецслужб.

Клімкін додав: "Ми маємо розуміти, що до безвізового режиму, на жаль, російські спецслужби будуть дуже швидко пристосовуватися. Нам треба зробити не політичні жести, а реально боротися з Росією як агресором".

Нагадаємо, 3 жовтня після арешту в Росії українського журналіста Романа Сущенка голова Верховної Ради України Андрій Парубій запропонував обговорити можливість введення візового режиму з Росією і розширення санкцій щодо РФ.

Наразі в'їзд в Україну для росіян можливий тільки за закордонними паспортами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: не їздити до Росії, МЗС офіційно, українці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ