Вт, 2024-04-16, 17:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 30 » Українцям обіцяють найближчі п'ять років гнучкий курс гривні. ВІДЕО
17:03
Українцям обіцяють найближчі п'ять років гнучкий курс гривні. ВІДЕО
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Національний банк України (НБУ) у найближчі п'ять років буде дотримуватися гнучкої курсової політики щодо курсу національної валюти, повідомила глава центробанку Валерія Гонтарєва в доповіді на курсі лекцій "Макроекономіка від перших осіб: гроші, центробанк, політика", організованому в Києві Vox Ukraine, Київською школою економіки (KSE) та НБУ 28-29 листопада, пише Інтерфакс-Україна.

"Усі дуже часто плутають вільну конвертованість гривні і те, що називається "гнучкий курс". У нас гнучкий курс. У нас немає вільно конвертованої валюти, і я вам скажу, що на горизонті наступних п'яти років я вільно конвертованої валюти не бачу. Я бачу валютне регулювання, ліберальне, і наш гнучкий курс", - зазначила глава центробанку.

Як повідомлялося, НБУ постановою №581 від 3 вересня продовжив дію антикризових заходів, введених у 2014-2015 рр., ще на три місяці - до 4 грудня 2015 року. Зокрема, зберігаються вимоги обов'язкового продажу 75% валютної виручки та її повернення в Україну в 90-денний термін, добові ліміти на продаж в одні руки інвалюти в 3 тис. грн і на видачу готівкових коштів у нацвалюті через каси та банкомати в 300 тис. грн.

НБУ припускає зняття адміністративних обмежень на валютному ринку до середини 2016 року за умови сприятливої ситуації у фінансовому секторі.

Крім того, центробанк має намір скасувати декрет про валютне регулювання, датований 1993 роком, замінивши його новим валютним регулюванням. Відповідні зміни очікуються до середини наступного року.

НБУ розгляне питання скасування адміністративних обмежень на валютному ринку цього тижня

Правління Національного банку України цього тижня розгляне питання про продовження або скасування адміністративних обмежень, які були встановлені для стабілізації національної валюти у лютому цього року і продовжені до 4 грудня включно. Як повідомили у прес-службі регулятора, остаточне рішення щодо пакета заходів у рамках постанови НБУ №581 "Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному і валютному ринках України" ще не ухвалене, але питання в будь-якому разі буде вирішено цього тижня.

Постановою, зокрема, встановлено обов`язковий продаж 75% валютної виручки експортерами та 90-денний контроль розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами.

Документ забороняє дострокове погашення кредитів резидентами нерезидентам, повернення інвестицій і переказ дивідендів іноземним інвесторам.

Також постанова передбачає узгодження з НБУ заявок на купівлю валюти понад еквівалент 50 тис. доларів США.

Купівля валюти банками за власними операціями обмежена 0,1% регулятивного капіталу на день, купівля готівкової валюти фізособами – еквівалентом 3 тис. грн на день.

Перекази валюти з рахунків обмежені еквівалентом 15 тис. грн без підтверджувальних документів та 150 тис. грн за наявності таких документів.

Видача готівкової гривні через касу та банкомати можлива до 300 тис. грн на добу, готівкової валюти - до еквівалента 20 тис. грн на добу.

Як повідомлялося, українська гривня у лютому цього року знецінилася до долара США за офіційним курсом до нового історичного мінімуму на рівні 30,01 грн/дол.

Після упровадження НБУ низки обмежень на валютному ринку і отримання першого траншу від Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми гривня зміцнилася до 21-23 грн/дол. і утримувалася в цьому коридорі більш як півроку.

В останній місяць діапазон коливань курсів на міжбанківському валютному ринку зсунувся у бік здешевлення гривні, що, на думку НБУ, пов`язано з проведенням в Україні місцевих виборів.

25 листопада НБУ повідомив, що аукціони з купівлі та продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку, оголошені регулятором 25 листопада, не відбулися, а попит і пропозиція врівноважилися самостійно без допомоги НБУ. За інформацією Нацбанку, в перебігу торгів курс гривні зміцнився.

Сьогодні, 30 листопада, на міжбанківському валютному ринку на 12.00 гривня до долара США встановилися на рівні 23,92/24,01 грн/дол. За даними НБУ, середньозважений курс гривні на міжбанку на цю годину встановився на рівні 23,9626 грн/дол.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: п'ять років гнучкий курс гривні, українці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ