Чт, 2024-03-28, 23:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 8 » Українські автовиробники обігнали імпортерів за обсягами продаж
22:30
Українські автовиробники обігнали імпортерів за обсягами продаж
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Українські виробники поліпшили свої позиції на ринку автопродажів: у вересні сім з десяти перших позицій посіли марки автомобілів, які виробляються в країні. Найбільше зростання у Hyundai і Kia - корейських марок вітчизняного збирання. Вересень став четвертим місяцем, коли ринок показав приріст. Але ситуація як і раніше залишається тяжкою, зазначають учасники ринку, пише "КоммерсантЪ-Украина".

У вересні в Україні було продано 15,76 тис автомобілів, що на 9,15% більше, ніж у серпні, але на 69,06% менше, ніж роком раніше, йдеться в даних інформаційно-аналітичної групи Auto-Consulting. Вересень став четвертим місяцем підряд, коли ринок показує приріст.

"Починаючи з весни продажі помалу піднімаються з колін, - говорить голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.- І хоча традиційно літо - сезон зниження продажів, цього року показники порівняно непогані". За його оцінками, до кінця року продажі збережуться в межах 15-16 тис автомобілів на місяць.

У топ-10 лідерів продажів у вересні покращили свої позиції виробники. Значно наростити частку вдалося Hyundai (з 5,94% до 7,66%) і Kia (з 5,92% до 7,64%). Як і раніше в десятці лідерів показники Chevrolet (з 9,43% до 6,94%), ЗАЗ (з 7,06% до 5,37%) і Chery (з 6,50% до 5,30%). У лідерах також три японські марки - Honda, Mitsubishi і Toyota, причому Honda значно наростила продажі - з 3,64% до 6,03%.

"У період кризи покупці почали рідше обирати автомобілі, виходячи з прихильності до марки, головним чинником стало співвідношення ціни і якості, - зазначає Назаренко.- Тому у виграші опинилася вітчизняне збирання популярних зарубіжних марок - Hyundai і Kia".

З тієї ж причини - завдяки зниженню цін - у виграші опинилися дистриб'ютори, які проводили акції. Президент "Дніпро Мотор Інвест" (імпортер Honda) Сергій Дашко говорить, що автовиробник впровадив спеціальні знижки для дистриб'юторів, що дозволило компанії знизити ціни на українському ринку. Гендиректор "Авто Інтернешнл" (офіційний імпортер Mazda, Suzuki) Олена Дуніна говорить, що з серпня Honda почала продавати автомобілі зі знижкою до 16%.

Втім, зараз складські запаси дилерів вичерпуються, і проводити такі масові розпродажі, як раніше, компанії незабаром не зможуть, зазначає Дашко. "Досі дилери розпродавали автомобілі, які залишилися на складах з 2008 року. З цієї причини ринок не відчув дії 13% надбавок до ввізного мита", - вважає він.

У асоціації "Укравтопром" повідомили, що, за їхніми даними, з близько 45 тис автомобілів, ввезених до України в перші дев'ять місяців року, тільки 15 тис було завезено в період дії надбавки. А вже у вересні після її скасування було ввезено близько 7 тис автомобілів - уп'ятеро більше, ніж у серпні.

Прогнози на жовтень - консервативні. "Ми чекаємо продажів на рівні серпня, - говорить Дуніна.- За підсумками року буде продано від 170 тис до 180 тис автомобілів". "Ситуація на авторинку як і раніше тяжка, - говорить гендиректор "АВТ Баварія" (офіційний імпортер BMW) Олександр Тімофєєв.- Кардинальні поліпшення можливі тільки після стабілізації курсу валют і кредитних ставок".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1303 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ