Чт, 2024-04-18, 19:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 16 » Українські мільйонери нададуть свої вертольоти МНС
11:27
Українські мільйонери нададуть свої вертольоти МНС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні буде сформовано нову службу порятунку - "Українські янголи". Ідея в тому, що для надання допомоги постраждалим в екстрених ситуаціях використовуватимуть вертольоти, які належать приватним особам. Такий проект задумав голова МНС Віктор Балога спільно з головою департаменту авіації МНС Євгеном Червоненком, пише газета "Сегодня".

"Усього в Україні нараховується близько 40 власників вертольотів легкого і середнього класу. Деякі відмовилися одразу - мовляв, чого я твоїх "жмурів" у своєму шкіряному салоні возитиму. Але 16 осіб уже дали згоду на свою участь в "Янголах". Думаю, це буде чудова нагода для забезпечених людей продемонструвати свою соціальну відповідальність", - розповів Червоненко.

Він і сам є власником вертольота Eurocopter Аs355 Twinstar, який уже готовий разом з екіпажем надати для порятунку людей.

Україна на першому місці серед країн Європи за кількістю загиблих у надзвичайних ситуаціях. За словами Червоненка, не в останню чергу причина цього в тому, що в Україні зруйновано систему санітарної авіації, і людям не встигають надати допомогу протягом "золотої години" (лікарі "швидкої" так називають першу годину після аварії).

"У МНС є свої літаки і вертольоти, - розповідає він. - Є два медичних вертольоти на базі Eurocopter Ec145. Є декілька важких Мі-8, які використовують майже тонну палива на годину, що дуже невигідно за нинішніх цін і обмежених можливостей бюджету. Але цього вочевидь недостатньо, щоб належним чином налагодити службу порятунку, зокрема напередодні Євро-2012, і за завданнями, які ставить УЄФА. Та й пожежі у висотках - величезна проблема".

За словами Червоненка, вертольоти "Янголів" використовуватимуть для розвідки місцевості, де станеться якась НС, і для транспортування постраждалих. "Зрозуміло, що на пожежах використовуватимуться Мі-8, які можуть підняти в повітря ковш води вагою в 2,5 тонни. Але для розвідки їх використовувати невигідно", - уточнив він.

Крім того, "Янголи" нестимуть цілодобове чергування. Всю Україну поділять на спеціальні зони, за кожною з якої буде закріплено вертоліт, а також буде визначено базову лікарню, куди доставлять постраждалих.

Власникам вертольотів, обіцяє Червоненко, компенсують витрати на паливо і частково моторесурс: "Це все одно дешевше, аніж купувати за державні кошти вертольоти вартістю 5-7 мільйонів євро кожен. Джерела фінансування ми шукаємо. Це будуть частково державні кошти, а також добродійні внески. Рятувати будемо безкоштовно. Витрати будуть у 4-5 разів менші, аніж при використанні державних Мі-8 через економнішу витрату палива".

Через 10 днів МНС почне узгоджений з Мінохоронздоров'я і місцевою обладміністрацією пілотний проект в Чернігівській області.

Не всі власники вертольотів знають про створення "Українських янголів". "Ідея хороша, благородна, - сказав дніпропетровський мільйонер, адвокат і журналіст Борис Філатов. - Але для гасіння пожеж я свій вертоліт не дам, він не обладнаний для цього. Як і для транспортування людей з травмою хребта. Для порятунку життя дитини - так".

У свою чергу Червоненко додав, що приблизно такий задум у нього є і з приводу власників приватних яхт і катерів, щоб організувати порятунок на водах.

Нагадаємо, що найдорожчий вертоліт в Україні - у президента Віктора Януковича. Вартість вертольота AgustaWestland-139 італійсько-американського виробництва, який придбав Янукович, орієнтовно 12 мільйонів євро. А один тільки політ Януковича із заміської резиденції "Межигір'я" на роботу обійдеться в тисячу доларів.

Для президента вже будується і кілька вертолітних майданчиків. Так, раніше повідомлялося, що ще торік почалося будівництво вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві. Також стало відомо, що Київська міська рада має намір до кінця 2010 року виділити державному авіапідприємству "Україна" земельну ділянку площею 70 соток під будівництво вертолітного майданчика для президента.

А нещодавно повідомлялося, що для президента будують вертолітний майданчик і біля могили Тараса Шевченка у Каневі, нібито для потреб Євро-2012 року. Цей майданчик обійдеться державі в 87 мільйонів гривень.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1161 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ