Сб, 2024-04-20, 05:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 12 » Українських лікарів так і не пустили до Савченко. ВІДЕО
10:57
Українських лікарів так і не пустили до Савченко. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Українських лікарів до української льотчиці і нардепа Надії Савченко досі не пропустили. Про це один з її адвокатів Микола Полозов повідомив на сторінці в Facebook.

"Ситуація з Савченко не зрушила ні на дюйм. Українських лікарів не пустили. Сестра Віра чергує біля СІЗО. Омбудсмен (Росії) Памфілова мовчить", - написав він.

Раніше Полозов повідомляв, що вихід Савченко з сухого голодування проходить важко, їй потрібне термінове медичне обстеження.

У свою чергу Марія Савченко, мати Надії Савченко, розповіла про наслідки сухого голодування, яке Надія оголосила на знак протесту. Про це вона розповіла в ефірі "Шустер Live".

"Я вдячна світовій громадськості, що вони піднялися (на захист Надії Савченко - ред.), але вже занадто пізно. У Наді вже немає здоров'я. Коли я з нею позавчора зустрілася (в залі суду. - Ред.)... я Надю взяла за руки, а ті руки сині, від кінця пальчиків до ліктів, ноги пухлі, чоботи не застібаються. Я плакала там", - розповіла Марія Савченко.

Адвокат утримуваної в РФ української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко Ілля Новіков заявляє про завершення юридичного боку розгляду справи, питання звільнення Савченко тепер перебуває в політичній і дипломатичній площинах. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зовсім не важливий формат - помилування, обмін. Зараз єдине питання, яке важливе - переконати російське керівництво в тому, що так продовжувати не можна. Якщо вони це зрозуміють, то самі знайдуть відповідне рішення", - сказав він.

"Я б хотів підкреслити, що робота адвокатів у суді фактично закінчена. Під час оголошення вироку не потрібна наша участь. Оскільки Надія відмовилася подавати апеляційну скаргу, то наша функція як адвокатів, по суті, зводиться тільки до того, щоб підтримувати зв'язок з нею", - сказав він.

За словами адвоката, до Савченко вже не пускають лікарів і до вироку не пускатимуть родичів і консула. "Фактично м'яч перейшов на бік політиків і дипломатів", - зазначив захисник.

Також адвокат розповів про настрої американського політикуму щодо питання звільнення Савченко.

За його словами, якщо Конгрес США ухвалить чергову двопартійну резолюцію, то вона буде більш дієвою стосовно РФ. "Зараз розглядається варіант того, що після вироку буде якесь продовження. У попередній резолюції був заклик запровадити персональні санкції проти чиновників і посадових осіб, які особисто брали участь у незаконному позбавленні волі Савченко. Що буде в наступній резолюції - поки що незрозуміло, але, судячи з усього, вона буде і буде більш жорсткою", - сказав Новіков.

Нагадаємо, після знущального поводження російського "суду" 4 березня Савченко оголосила сухе голодування.

Сторона обвинувачення вимагає для Савченко 23 роки колонії загального режиму.

Україна звернулася з листом до країн ЄС та США з проханням посилити тиск на Росію задля звільнення льотчиці.

Також мати ув'язненої Савченко записала відеозвернення до світових лідерів зі словами: "Врятуйте мою дитину".

Вирок почнуть зачитувати їй 21 березня. До цього будь-які побачення з родичами заборонено, лікарів до Надії також не допускають. Марія Іванівна Савченко вважає, що її донька може не дожити до суду.

Євросоюз зажадав від путінського режиму негайного звільнення Савченко. У разі продовження свавілля з боку Кремля в Європарламенті вимагають запровадження подальших політичних та економічних санкцій проти Росії. Також євродепутати мають намір ініціювати "список Савченко".

Чийгоз і Савченко обмінялись листами

Заарештований в Криму у "справі 26 лютого" заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз і Надія Савченко обмінялись листами. Про це у своєму Facebook написав адвокат Микола Полозов, який захищає їх обох.

У своєму листі Чийгоз пише, що він також часто думав про крайні методи протесту, такі як добровільне позбавлення себе життя, проте впевнений, що до цього не потрібно вдаватись, оскільки Росія у будь-якому разі понесе відповідальність за свої дії.

"Як чоловік, я, в першу чергу, бачу в тобі молоду жінку, котра повинна мати сім’ю, дітей, тому молю Всевишнього, щоб ти лишилась живою!" - написав у своєму листі Чийгоз.

У своїй відповіді Савченко запевнила кримськотатарського активіста, що вони, незважаючи на складну ситуацію, в якій обоє перебувають, ще будуть жити.

"А головне – житимуть наші народи на нашій землі!" - додала льотчиця.

Чийгоз проходить у кримінальній справі "26 лютого" про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля стін Верховної ради Криму і вже більше року утримується в ув’язненні. 11 березня кримський суд продовжив арешт Чийгозу та іншим фігурантам "справи 26 лютого".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: Савченко, українські лікарі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ