Чт, 2024-03-28, 12:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 10 » Україну накриє потужний шторм: вітер, тумани, дощі
09:06
Україну накриє потужний шторм: вітер, тумани, дощі
Інші останні Прогнози погоди на сайті holosUA.com/

У найближчі дні Україну накриє дуже сильний шторм. За словами головного метеоролога порталу "Про погоді" Наталії Діденко, в наступні 2-3 дні нашу країну накриє один із сильних вітрів в Європі. При цьому стихія накриє практично всю територію України – вбережуться хіба що Крим і крайні райони східних областей, пише "Сегодня".

Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, а в деяких регіонах навіть перевалять цю позначку. Для більшої ясності можна відзначити, що швидкість вітру буде коливатися між 55 і 70 км/год. Це за шкалою Бофорта, прийнятою Всесвітньою метеорологічною організацією, "дуже міцний вітер", часом доходить до штормового рівня. Тобто, по тій же класифікації, пориви можуть ламати великі гілки дерев, обривати проводи і навіть зривати дахи будинків!

Діденко радить працівникам комунальних служб якось закріпити сміттєві баки, попередньо закривши їх, – сміття легко може розлетітися по всій окрузі.

Нагадаємо, головний синоптик України - бабак Тимко прогнозує ранню, але затяжну весну.

Замначальника українського Гідрометцентру Анатолій Прокопенко підтвердив, що до кінця робочого тижня українцям дійсно доведеться пережити сильний вітер. Правда, він не говорить, що він буде найсильнішим в Європі чи світі.

"Сильні пориви були вчора, і сьогодні будуть весь день і збережуться 11 лютого. Але, думаю, що до вечора п'ятниці практично на всій території України погода заспокоїться. Такий вітер пов'язаний з тим, що зійшлися дві баричні системи (області однакового атмосферного тиску. – Авт.). Одна з них рухається проти годинникової стрілки, а інша за годинниковою", – розповів він.

Рятувальники попереджають – в міських умови під час шторму варто триматися подалі від висотних будинків.

"Бували випадки, коли і дах зривало, і підвіконня, і віконні рами видавлювало. Супутникові тарілки, антени – всі вони в групі ризику під час сильного вітру. Але головне – бути уважним. У таку погоду краще забути про навушники і уважно дивитися на всі 360 градусів", – радить керівник міського кременчуцького ДСНС Віталій Навроцький.

Прокопенко додає, що одним вітром українці не відбудуться – чекають нас ще й дощі. Вони перейдуть з північних і західних областей на територію всієї країни. Почнуться опади у другій половині 10 лютого і триватимуть аж до вечора четверга. Синоптик зазначає, що до кінця тижня в деяких районах можна чекати і мокрого снігу, але поки не можна сказати, де саме. При цьому через опади може знизитися температура на 2-4 градуси.

Відчують зміни в погоді і метеочутливі люди. Так, Діденко не виключає в найближчі кілька днів магнітних бур і перепадів атмосферного тиску. Хоча, за даними Гідрометцентру, в найближчій перспективі Україні не загрожують потужні магнітні потрясіння – їх пік припав на вівторок. Хоча вже ближче до вечора четверга метеорологи обіцяють слабку магнітну бурю по всій території країни.

Синоптики попереджають водіїв про туман та сильні дощі

"10 лютого в південних та східних областях вночі та вранці місцями туман, видимість 200-500 м; у Карпатах і на Закарпатті вранці та вдень дуже сильні дощі", - йдеться у повідомленні прес-служби управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.

Як зазначається, правоохоронці радять водіям бути особливо уважними та обережними, під час руху неухильно дотримуватися вимог правил дорожнього руху.

"Під час поїздок в умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість", - йдеться у повідомленні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Прогнози погоди | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: тумани, Україна, дощі, вітер, Шторм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ