Чт, 2024-03-28, 10:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 19 » "Укртрансгаз" повернули в управління "Нафтогазу"
22:47
"Укртрансгаз" повернули в управління "Нафтогазу"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасувало своє рішення про зміну статуту Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", що передбачає виведення державної компанії - оператора газотранспортної системи України "Укртрансгаз" - з управління холдингу.

Про це йдеться в повідомленні Департаменту інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів.

Згідно з повідомленням, рішення було ухвалене на нараді під керівництвом прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"Була досягнута домовленість скасувати наказ, який вносить зміни до статуту НАК "Нафтогаз України". Відповідне рішення Міністерством економічного розвитку і торгівлі України вже ухвалено. Також було погоджено, що буде проведено аналіз та оцінку ключових рішень компанії "Укртрансгаз", ухвалених останнім часом", - йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що учасники наради ухвалили спільне рішення про створення робочої групи, очолити яку доручено віце-прем`єр-міністру України Володимиру Кістіону. До складу робочої групи увійдуть представники ряду міністерств, "Нафтогазу", "Укртрансгазу", а також міжнародних організацій.

Сторони домовилися, що робоча група невідкладно розпочне напрацювання конкретних кроків з реструктуризації "Нафтогазу" і підвищення ефективності управління компаній "Нафтогаз України" і "Укртрансгаз".

Також повідомляється, що в нараді брали участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, представники Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, представники уряду, а також керівництва НАК "Нафтогаз України" і компанії "Укртрансгаз".

Як повідомлялося, 19 вересня Міністерство економічного розвитку і торгівлі призупинило рішення про зміну статуту Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", що передбачає виведення державної компанії "Укртрансгаз" з управління холдингу, у зв`язку з широким суспільним резонансом.

7 вересня 2016 року Мінекономрозвитку видало указ, яким було затверджено нову редакцію статуту "Нафтогазу", згідно з якою міністерство забрало у "Нафтогазу" функцію управління "Укртрансгазом", а також внесло інші зміни.

У відповідь на рішення міністерства, 16 вересня прес-служба "Нафтогазу" заявила, що така зміна статуту нафтогазового холдингу ставить під загрозу отримання ним 500 млн дол кредиту на закупівлю природного газу для проходження опалювального сезону та є порушенням умов за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Також на своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-служба холдингу розмістила повідомлення, яким нагадала, що раніше була затверджена постанова Кабміну, яка уповноважила Мінекономрозвитку лише рекомендувати "Нафтогазу" створити наглядову раду "Укртрансгазу" з п'яти осіб. Така рекомендація мала бути реалізована лише після закінчення 30 днів з моменту завершення арбітражного спору між "Нафтогазом" і російським "Газпромом".

Коментуючи свій указ, в Мінекономрозвитку повідомили, що "Укртрансгаз" було виведено з управління "Нафтогазу" з метою виконання норм Третього енергопакету, згідно з яким оператор ГТС має бути незалежною компанією.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: управління Нафтогазу, Укртрансгаз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ