Пт, 2024-03-29, 12:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 12 » Уряд готує рішучі заходи з наповнення бюджету - ЗМІ
19:14
Уряд готує рішучі заходи з наповнення бюджету - ЗМІ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Уряд завершує роботу над проектом Держпрограми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Одна з головних цілей документа - оперативне складання переліку антикризових заходів, покликаних стабілізувати ситуацію в економіці, пише "Дзеркало тижня. Україна".

З джерел у Кабміні виданню стали відомі основні пункти розроблювального комплексного переліку заходів, спрямованих на створення додаткових джерел і резервів наповнення держбюджету. Розробка та затвердження відповідного документа вже начебто дуже близька до завершення.

За даними джерел, документ передбачає досить радикальні заходи, багато з яких були відкладені з 2012 року у зв'язку з передвиборчою кон'юнктурою.

У числі основних висунутих ініціатив - зниження ставок нарахувань на фонд оплати праці, відкладена з осені ревізія податкових пільг, підняття ставок ввізних мит та акцизів, імплементація вже чинного закону про оподаткування ринку цінних паперів і прийняття законопроекту з трансфертного ціноутворення, впровадження системи загального декларування доходів фізосіб і багато іншого.

Одна з найбільш довгоочікуваних і в той же час ризикованих ініціатив стосується зниження навантаження на фонд оплати праці. Мова йде як мінімум про спрощення адміністрування єдиного соціального внеску (спрощення декларації, переведення її в електронний формат). Як максимум - про значне зниження ставки ЄСВ. Податківці сподіваються провести за рахунок цього легалізацію зарплат, вивівши з тіні в офіційний сектор близько 100 млрд грн.

Легалізації зарплат (як і багатьох інших доходів фізосіб) повинно послужити впровадження загального декларування доходів фізосіб. З цією метою передбачається внести в нинішньому році на розгляд ВР законопроект, що передбачає запровадження розрахунку податку на доходи фізосіб з урахуванням витрат.

Наступна за значущістю серед висунутих ініціатив - ревізія існуючих пільг по сплаті податків та підготовка відповідних пропозицій щодо перегляду пільг по сплаті ПДВ та податку на прибуток. Для реалізації цього завдання в уряді вже створюється спеціальна комісія, до якої увійдуть представники Мінфіну, Міндоходів і Мінекономіки.

Ще один із суттєвих для наповнення бюджету пунктів нововведень - підняття ставок ввізних мит до рівня, визначеного в протоколі про вступ України до СОТ і підвищення в два рази повних ставок митного тарифу на всі групи товарів. За рахунок цього передбачається поповнити скарбницю на 2-2,5 млрд грн щорічно.

Серйозні надії покладаються і на також заявлений податківцями намір вже найближчим часом внести до парламенту і прийняти закон про трансферне ціноутворення. За підрахунками ДПСУ, за допомогою різних схем і операцій з пов'язаними оффшорними структурами за заниженими/завищеними цінами з України за кордон виводиться з-під оподаткування до 100 млрд грн щорічно, в результаті чого держбюджет недоотримує 20-25 млрд грн.

Крім того, в планах уряду - збільшення ставок акцизу на кузови для легкових автомобілів, впровадження посиленого контролю за реалізацією на внутрішньому ринку окремих високоліквідних товарів, розширення групи підакцизних товарів за рахунок нафтопродуктів, і багато іншого.

Відзначимо, що у першу каденцію уряду (березень 2010 - лютий 2012) колишній перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв анонсував пакет заходів для радикального ривка в модернізації економіки.

Тоді мова йшла про дерегуляцію, боротьбу з корупцією, модернізацію інфраструктури, розвиток фінансового ринку і концентрацію ресурсів на розвитку пріоритетних галузей. Після приходу до влади в 2010 році уряд адміністрації президента Віктора Януковича влаштував приватизацію у стратегічних сферах держави - телекомунікаціях, енергетиці, транспортній галузі.

А заступник глави Адміністрації президента Ірина Акимова озвучила сім реформ - від скорочення витрат до впровадження 100% ринку. Під цим кроком йшлося насамперед про введення економічно і соціально обгрунтованих тарифів ЖКГ, ліквідацію зрівнялівки в нарахуванні пенсій, створення системи первинної та екстреної медичної допомоги, запуск ринку землі, дерегуляцію і стимулювання підприємницької ініціативи, прискорення приватизації, диверсифікацію імпорту енергоносіїв та підготовку цього сектора до приватизації для залучення інвестицій.

Слід зазначити, що успіхи впроваджуваних програм поки що доволі симптоматичні.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1369 | Додав: adminA | Теги: Уряд, наповнення бюджету, Заходи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ