Пт, 2024-04-26, 01:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 31 » Уряд схвалив програму відновлення миру на Донбасі
20:40
Уряд схвалив програму відновлення миру на Донбасі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кабінет Міністрів схвалив Концепцію державної цільової програми "Відновлення та розбудова миру в східних регіонах України".

Таке рішення ухвалене на засіданні уряду в середу 31 серпня.

Як поінформували на сайті Кабміну, Концепцію Державної цільової програми "Відновлення та розбудова миру у східних регіонах України" було розроблено міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, спільно з органами місцевого самоврядування, державними органами влади, міжнародними партнерами, науковою спільнотою та громадськими організаціями.

Зазначається також, що Концепція була розроблена на основі міжнародного досвіду, адаптованого до українських реалій.

"Цей документ був підготовлений для того, щоб сконцентрувати зусилля - фінансові, інтелектуальні, людські - для того, щоб подолати наслідки кризи у громадах, які зараз знаходяться у східних регіонах на території, не підконтрольній українській владі", - сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

За його словами, розробники документа спиралися на міжнародний досвід та методики. Українські експерти залучали до роботи світових фахівців.

Водночас міністр наголосив, що проекти з відновлення українських територій влада втілює у життя постійно, незважаючи на те, що Концепція тільки сьогодні винесена на розгляд уряду.

"У світі розроблені прогресивні підходи реагування на конфлікт та подолання наслідків конфлікту. Ці документи лягли в основу Оцінки постконфліктних потреб, розробленої Європейським Союзом, Організацією об’єднаних націй та Світовим Банком. Базуючись на цій системі, всі потреби України два роки тому були оцінені урядом та міжнародними експертами. Далі було розроблено національний документ, який був схвалений Урядом і рекомендований для використання всіма міністерствами, відомствами, а також адміністраціями. В цьому документі йдеться про території вздовж лінії розмежування, які підконтрольні Україні, території, які поки що держава не контролює, а також про ті області - фактично всю Україну - що зазнали опосередкованого впливу внаслідок конфлікту на сході", - заявив Черниш, презентуючи документ.

"Які виклики стоять сьогодні перед громадами? Велика кількість внутрішньо переміщених осіб, шкода, завдана соціальній та фізичній інфраструктурі, економічні проблеми, викликані тим, що конфлікт змусив велику частину населення залишати місце роботи, розірвав зв’язки між підконтрольними та непідконтрольними територіями, всередині регіону, між різними громадами. Ухвалення Концепції дозволить скоординувати всі зусилля: фінансові, людські для вирішення тих проблем, які має сьогодні Україна, перебуваючи в конфлікті. Ці заходи дозволять розбудувати мир і довіру на рівні громад, саме на цьому потрібно закцентувати увагу", - зазначив він під час виступу.

Заступник міністра України з тимчасово окупованих територій Георгій Тука на своїй Facebook-сторінці, "аби уникнути спекуляцій щодо "таємності", "закритості", "корупційності" і інших різних "зрад", оприлюднив кількість Рад різного рівня, які підтримали цю Програму:

Донецька область - 15

Дніпропетровська область - 23

Луганська область - 10

Запорізька область - 3

Харківська область - 5.

На думку президента Петра Порошенка, єдина можливість відновити український суверенітет над окупованими районами Донбасу - це політико-дипломатичне врегулювання. У червні він підписав закон, який дозволить спрямувати понад 3 млрд грн на відновлення Донбасу.

А голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що є два варіанти звільнення Донбасу від окупантів. "Потрібно, щоб міжнародне співтовариство зрозуміло, що це не проблема України, це проблема всього світу. Порушується світовий порядок. Тому збільшення санкцій проти агресора і тиск призведе до того, то Путін змушений буде вивести війська і залишити Україну в спокої. Другий варіант - хорватський. Будувати армію - і років через п'ять відвойовувати військовим шляхом", - сказав Жебрівський.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: донбас, програма відновлення миру, Уряд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ