Чт, 2024-03-28, 16:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 16 » Уряд України хоче перевести автолюбителів на паливо з вмістом спирту
19:08
Уряд України хоче перевести автолюбителів на паливо з вмістом спирту
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Уряд має намір впровадити обов'язкову 3%-у добавку біоетанолу до бензинів, щоб забезпечити українських виробників альтернативних енергоресурсів внутрішнім ринком збуту. У парламенті зареєстровано законопроект про обов'язкове використання біоетанолу і біодизелю при виробництві бензину і дизпалива (проте текст документа поки не оприлюднено на сайті Верховної Ради).

Проект закону внесений від імені депутата від БЮТ і заступника голови комітету з аграрної політики і земельних відносин Степана Глуся, пишуть "Экономические известия".

Але законодавчі ініціативи були розроблені Мінагрополітики. "Над текстом працювали урядові експерти, але, щоб уникнути критики і звинувачень в лобізмі, було вирішено направити законопроект на розгляд до парламенту через депутатський корпус", - пояснює один з членів парламентського "паливного" комітету і колега Глуся по фракції, що побажав не називати себе.
У міністерстві уточнили, що, згідно з текстом законопроекту, пропонується впровадити обов'язкову 3%-у добавку біоетанолу в моторні бензини вже з 1 січня 2010 р. "Директивами Євросоюзу передбачена частка біопалива в нафтопродуктах на рівні 5,75-6%. Але ми виходили з потенційних обсягыв виробництва біоетанолу в Україні", - розповів представник відділу енергетики Мінагрополітики.

За його словами, наступного року почати виробництво добавки до палива планує завод в Золотоноші (Черкаська обл.) в обсязі 100 тис т на рік. "Ще 11 українських спиртзаводів можуть забезпечити ринок 130 тис т. В сумі це дозволяє прогнозувати виробництво 230 тис т біоетанолу, що при щорічному обсязі споживання бензинів в Україні якраз і дає нам розмір добавки в 3%", - констатує співрозмовник, підкреслюючи, що ухвалення цього законопроекту поліпшить екологічну ситуацію в країні і стане стимулом до розвитку біопаливного ринку в цілому.

Прагнення перейняти європейську практику підтримують учасники ринку: "3% - цього, звичайно, мало для повного завантаження потужностей наших заводів. Але це створює необхідну платформу для розвитку галузі, якій необхідний внутрішній ринок збуту", - говорить керівник держконцерну "Укрспирт" Петро Бойко. За його словами, відсутність внутрішнього споживання біоетанолу гальмує приватні інвестиції в українські заводи, які зараз можуть розраховувати лише на експорт своєї продукції.

Проте більшість експертів стримано оцінюють шанси законопроекту зібрати необхідну кількість голосів в Раді, навіть враховуючи урядову підтримку. Хоча погоджуються, що в травні, всупереч очікуванням учасників ринку, парламент все ж таки проголосував за закон "Про стимулювання розвитку виробництва біологічних палив".

Цим документом дозволяється виробляти біопаливо приватним підприємцям, а також передбачається ряд податкових пільг, як, наприклад, нульовий акциз на виробництво біопалива, звільнення від сплати ввізного мита і ПДВ на операції з імпорту техніки і устаткування до 1 січня 2019 р., звільнення від оподаткування прибутку строком на 10 років з 1 січня 2010 р. "Це був лише перший крок, але без другого, яким є зареєстрований законопроект, він не має потрібної ваги. Тільки разом вони зроблять виробництво біоетанолу в Україні перспективним бізнесом", - упевнений Бойко.

На думку спостерігачів ринку, законодавчі ініціативи уряду навряд чи пов'язані з однією турботою про екологію або незалежність країни: "Протягнути подібний законопроект до виборів, подолавши могутнє нафтове лобі, стане можливим тільки в одному випадку - якщо за цими ініціативами стоять чиїсь конкретні бізнес-інтереси", - вважає директор компанії "Паливна альтернатива" Віталій Давій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1280 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ