Сб, 2024-04-20, 11:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 20 » В 2016 році МВФ погіршив прогноз зростання світової економіки
12:22
В 2016 році МВФ погіршив прогноз зростання світової економіки
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизив прогноз зростання світового ВВП у 2016 і 2017 роках - на 0,2 п. п. щорічно, до 3,4% і 3,6%. Про це йдеться в оновленому огляді світової економіки (World economic outlook), опублікованому на сайті організації.

"Світове зростання, яке, за поточними оцінками, становило 3,1% у 2015 році, прогнозується на рівні 3,4% у 2016 році і 3,6% у 2017 році. Пожвавлення світової активності буде більш поступовим, ніж очікувалося в жовтні 2015 року", - наголосили у Фонді.

У МВФ зазначили, що в країнах із розвиненою економікою зростання буде нерівним, а країни і ринки, що розвиваються, продовжать тенденції 2015 року й зіткнуться з новими труднощами.

"Уповільнення зростання й перебалансування в економіці Китаю, зниження цін на біржові товари та напруженість у деяких великих країнах із ринком, що формується, продовжуватимуть негативно позначатися на перспективах зростання в 2016-2017 роках", - йдеться в огляді МВФ.

"Ризики для світових перспектив усе ще зміщені в бік зниження зростання й пов`язані з тривалими коригуваннями у світовій економіці: загальним уповільненням зростання в країнах із ринком, що формується, перебалансуванням у Китаї, зниженням цін на біржові товари та поступовим посиленням незвично м`яких грошово-кредитних умов у США. Якщо труднощі, пов`язані з такими ключовими процесами, не будуть успішно подолані, світове зростання може застопоритися", - зазначає Фонд.

У МВФ також звернули увагу, що економіка країн із ринком, що формується, за прогнозом, зростатиме загалом стабільними темпами, хоча й з деяким уповільненням у 2016 році. "Очікується, що країни Співдружності Незалежних Держав відчуватимуть вплив рецесії в Росії й геополітичної напруженості в регіоні, а також, у деяких випадках, і внутрішніх структурних недоліків та низьких цін на нафту. За прогнозом, зростання в цих країнах буде невеликим у 2016 році, але прискориться в 2017 році", - йдеться в огляді МВФ.

Раніше МВФ спрогнозував, що загалом економіки країн СНД, без урахування Росії, зростуть на 2,3% у 2016 році, і на 3,2% - у 2017 році.

Як повідомлялося, головний кредитор України - Міжнародний валютний фонд прогнозує падіння економіки нашої країни за підсумками 2015 року на 9% і зростання на 2% у 2016 році. Прогноз інфляції МВФ збігається з очікуваннями уряду - на рівні 45,8% за підсумками 2015 року й 12% за підсумками 2016 року. Більш песимістичний у своїх прогнозах Світовий банк, який вважає, що економіка в 2015 році покаже падіння на 12%, а в 2016 році - зростання не зможе перевищити 1%.  

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 736 | Додав: adminA | Теги: 2016 р, прогноз зростання світової економік, МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ