Пт, 2024-04-19, 22:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 14 » В аеропорту Донецька скасували "принизливу ротацію". ВІДЕО
16:14
В аеропорту Донецька скасували "принизливу ротацію". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Ситуація у зоні АТО залишається напруженою. Водночас спостерігається відносне зменшення кількості обстрілів позицій українських військових з боку терористів. За даними розвідки, бойовики "ДНР" продовжують перегрупування сил у районі н.п. Оленівка, Докучаєвськ, Тельманове, Гранітне. Зафіксовано активізацію руху бронетехніки бойовиків через м. Докучаєвськ, повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

Місцем найбільшого напруження в зоні АТО залишається район Донецького аеропорту та населені пункти поблизу нього. Через загострення ситуації на цьому стратегічно важливому об’єкті командування сил АТО прийняло рішення про те, що відтепер ротація наших підрозділів на летовищі не буде здійснюватися через блокпост терористів. "Прийнято рішення проводити ротації іншими методами без цього приниження", – зазначив представник Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Богдан Бондар під час доповіді у Верховній Ради України.

Вчора вперше по околицях селища Веселе бойовики відкрили вогонь із важкої вогнеметної системи залпового вогню ТОС-1 "Буратіно", яка виробляється тільки підприємствами ВПК РФ. Також терористи неодноразово застосували міномети, артилерію, установки "Град" та інше важке озброєння.

Внаслідок обстрілу м. Щастя без енергопостачання залишилися 7 населених пунктів Луганщини, в т.ч. частково – районний центр Станиця Луганська.

Українські прикордонники зафіксували 16 випадків ведення повітряної розвідки з використанням безпілотників в районах н.п. Маріуполь та Сартана.

Всього за минулу добу в зоні АТО загинув 1 військовослужбовець, 17 – поранено.

Учора в рамках посилених заходів безпеки співробітники СБУ затримали двох громадян України – учасників бандформування "ДНР". Один з них пройшов навчання в "школі" диверсантів у Донецьку, де отримав навички підривника. Обидва зловмисники брали участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ та тероризували місцеве населення. Наразі затримані дають свідчення правоохоронцям.

Раніше повідомлялося, що бойовики на блокпостах доглядають особисті речі, зброю і патрони "кіборгів", які відправляються на ротацію. За словами представника координаційної групи з дотримання Мінських домовленостей з української сторони Каноніка Петра Івановича, "дозволяється провозити в аеропорт продовольство, особисті речі, одну одиницю індивідуального зброї, один магазин для автомата Калашникова і до 90 патронів в цинку".

Цей факт підтвердив міністр оборони Степан Полторак. За його словами, існує домовленість контактної групи і бойовиків, а огляд відбувається під наглядом членів місії ОБСЄ заради збереження особового складу. "Дехто критикує перемир'я так зване, але кількість жертв у десятки разів зменшилася після його оголошення. Нам потрібно це перемир'я для того, щоб підготуватися до непередбачених дій як з боку Російської Федерації, так з боку "ДНР" та "ЛНР", - заявив він.

Патріоти України надають всебічну підтримку воїнам

Учора зі Львова до зони АТО вирушили 5 броньованих автомобілів, які були повністю переобладнані для виконання бойових завдань. Волонтери передали броньовики львівським правоохоронцям, які несуть службу на сході України. Особлива увага при бронюванні автівок зосереджувалася на лобовому склі, радіаторі, паливному баку та дверях. Проведені тестування засвідчили готовність автомобілів до виконання бойових завдань.

Працівники Міністерства фінансів України протягом минулого року зібрали понад 140 тис. грн для військовослужбовців, які лікуються у центральному шпиталі Міноборони України та для військових у зоні АТО. Також співробітники Мінфіну неодноразово передавали нашим воїнам теплі речі, харчі, ліки, санітарно-гігієнічні вироби.

Учора до військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують завдання на рубежі між тимчасово окупованим Кримом та Херсонською областю, з концертною програмою завітали художні колективи з обласного центру та міста Скадовська.

Українські військові допомагають мирним мешканцям Донбасу

Так, у населеному пункті Красногорівка, офіцери групи цивільно-військового співробітництва разом з волонтерами передали людям з онкологічними захворюваннями, хворим на цукровий діабет та інвалідам понад 2 тонни гуманітарної допомоги – теплий одяг, харчові продукти та інші необхідні речі.

До Першотравневого району Донецької області надійшла допомога від Агентства ООН у справах біженців: пледи, рушники, постільна білизна, побутова хімія та дитяче харчування.

У м. Дружківка 30 осіб, що постраждали від конфлікту на Донбасі, отримали продуктові набори від благодійної релігійної організації.

Нагадаємо, військовий експерт Дмитро Тимчук повідомляв раніше сьогодні, що у зоні конфлікту на Донбасі зросла кількість обстрілів і спроб штурму позицій українських військ. Найскладніша ситуація відзначається в районі аеропорту в Донецьку, н.п. Авдіївка, Горлівка, Дебальцеве, в смузі Миколаївка - Гранітне, на приморському напрямку, в районі н.п. Станиця Луганська.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1103 | Додав: adminA | Теги: аеропорту Донецька скасували приниз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ