Чт, 2024-03-28, 21:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 19 » В Каннах українка отримала нагороду за найкращий сценарій
09:09
В Каннах українка отримала нагороду за найкращий сценарій
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Українська режисер Марися Нікітюк у рамках Каннського кінофестивалю отримала нагороду імені Кшиштофа Кешльовського за кращий сценарій до фільму "Коли падають дерева". Про це у себе у Facebook написав продюсер картини Ігор Савиченко.

"Переможцем церемонії 10 сесії ScripTeast Award, що проводилась під час Каннського фестивалю став сценарій Марисі Нікітюк "Коли падають дерева", - написав він.

За його словами, у програмі взяли участь 11 проектів з 7 країн Центральної та Східної Європи: з Польщі, Румунії, Литви, Болгарії, Словаччини, Грузії та України.

"За рішенням консультативної ради, до якої входили Сенді Ліберсон, Саймон Перрі, Манфред Шмідт, Антоніо Саура, Даріуш Яблонський та очільники навчальної програми ScripTeast Том Абрамс та Крістіан Рот, нагороду отримав сценарій "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк з України", - наголосив Савиченко.

Крім почесного звання, сценарій Нікітюк також отримав 10 тис євро на подальше виробництво фільму.

"Це дуже радісна подія особисто для мене і для проекту фільму загалом. Хоча це і велика відповідальність. Україна вперше взяла участь в програмі ScripTeast, і перемога мого сценарію я сподіваюсь розпочала гарну традицію для українських авторів та режисерів", - сказала Нікітюк.

Роботою над фільмом "Коли падають дерева" займається компанія Директорія Кіно, продюсером картини виступає Ігор Савиченко, початок зйомок заплановано на серпень 2016 року. Проект отримав підтримку Державного агентства з питань кінематографії України та відміну кращого проекту на пітчинг Одеського фестивалю кіно 2014 року, український глядач зможе побачити стрічку вже в 2017 році.

Довідка

Марися Нікітюк - український кінорежисер. Закінчила 2007 року Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. 2012 року отримала диплом магістра театрознавства Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. Карпенка-Карого з дипломною роботою про традиційний та сучасний японський театр.

Працювала як журналіст, публіцист, театральний критик, є автором серії новел, що виходили в літературному альманасі "Святий Володимир", а також є автором п'єс "Дачі", "Ведмеді для Маші" та "Дівчачі радості", що були представлені у форматі читок на драматургічних проектах ЛСД (Лабораторія Сучасної Драми в Києві при ГогольФесті) та на київському драматургічному фестивалі "Тиждень актуальної пєси".

Брала участь у кінопроекті "Україно, goodbye!", є автором сценаріїв до короткометражних фільмів: "Ґауді", "Алкоголічка", "Ангел смерті", "Листопад". Автор сценаріїв: "Сашинька", "Мама-попінз", "Ахулі", "Коли падають дерева", Чума", "Посилка", "Яблука", "В деревах", "Мандрагора". Пише кіносценарії, новели, повісті, п'єси.

Серед повнометражних проектів Нікітюк "Коли падають дерева", "Сансара. Сон метелика", "Брат Олень".

Фільми за сценаріями Марисі Нікітюк брали участь у престижних міжнародних фестивалях у Локардо, Клермон-Феррані, у "Золотому абрикосі", Одеському МКФ та інших. Вигравали нагороди.

До друку готуються її "Книга баванок, або Історії чарівного Тойто" — книга для дітей у видавництві "Glowberry", а також "Безодня (історії судного дня)" — перша книга прози у "Видавництві Анетти Антоненко".

2014 Компанія UDP на Одеському міжнародному кінофестивалі нагородила проект повнометражного фільму "Коли падають дерева" за найкращий пітчинг. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: найкращий сценарій, нагорода, Канни, Українка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ