Чт, 2024-04-25, 02:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 13 » В Москві поховали легендарного "злодія в законі" Япончика
22:24
В Москві поховали легендарного "злодія в законі" Япончика
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Похорони кримінального авторитету Вячеслава Іванькова, відомого також як Япончик, пройшли на Ваганьковськом кладовище в Москві, передає РИА Новости.

На церемонії знаходилися багато людей, які заповнили алею, ведучу до могили Іванькова, і найближчі доріжки. Серед траурних вінків був відмічений вінок від Аслана Усояна, відомого також як дід Хасан, який розпоряджався церемонією похоронів.

Друзі Іванькова коректно попросили журналістів стерти зроблені мобільними телефонами і маленькими відеокамерами знімки, піти і дати можливість близьким попрощатися з покійним.

Після закінчення церемонії її учасники направилися з Ваганьківського цвинтаря на поминки, що пройдуть у кількох ресторанах. За деякими даними, основний поминальний захід пройде в одному з ресторанів азербайджанської кухні на південно-заході Москви.

Смерть знаменитого "злодія в законі" не вплине на розклад сил в злочинному співтоваристві, але може ще більш укріпити і без того впливові позиції мафіозного клану Діда Хасана - головного мафіозі сучасної Росії.

Труну з тілом померлого Іванькова було встановлено в церкві ще вночі, а вранці у бажаючих з'явилася можливість попрощатися з покійним. Біля входу на кладовище "чергують" багато журналістів, а також фотокореспонденти та телегрупи.

До самої церкви притулені численні вінки, на яких написано "Від братви з Кірова", "Від братви з Ярославля", а також "Улюбленому другу" тощо.

Перед початком церемонії прощання з Іваньковим територію Ваганьківського кладовища оглянули співробітники інженерно-саперного відділу ГУВС у Москві.

За словами одного з них, фахівці вивчили не лише саме місце майбутнього поховання Япончика, а й територію уздовж доріжок, що ведуть від входу на кладовище до могили кримінального авторитета.

"Все чисто, можна проходити, але ми звідси поки нікуди не їдемо і будемо чергувати про всяк випадок", - зізнався сапер.

На час проведення траурних заходів міліція розробила спеціальний план з охорони території кладовища. Крім того, ДІБДД повинна була перекрити рух транспорту по вулиці Сергія Макєєва, яка проходить повз центральний вхід на Ваганьківо, тому що були побоювання щодо кримінальних розбирань.

Однак цього не сталося. "Ви ж бачите, що рух повністю відкрито, і надалі нічого перекривати тут не планується", - заявив представник ДІБДД.

Замах на 69-річного Іванькова було скоєне наприкінці липня. У Япончика вистрілили, коли він виходив з ресторану на Хорошевському шосе. Кримінального авторитета госпіталізували у важкому стані. Повідомлялося, що медикам довелося видалити йому частину кишечнику. 9 жовтня В'ячеслав Іваньков помер у приватній клініці на Каширському шосе в Москві.

Незадовго до замаху Іваньков, який проживав за кордоном, приїхав до Росії, щоб вирішити конфлікт між угрупованнями Оніані і Аслана Усояна (він же Дід Хасан). Перевагу Япончик віддав Усояну.

Водночас, правоохоронні органи поки не висувають однозначної версії щодо вбивць Іванькова. Джерела в спецслужбах повідомили Газете, що зацікавленим в усуненні Іванькова міг бути не тільки Оніані, а й Усоян. Останній є зберігачем загальноросійського злодійського "общака", ревізію якого збирався провести Япончик.

Крім того, за смерть Япончика була вигідна деяким представникам будівельного бізнесу і злочинним угрупованням, що контролюють цей бізнес. Останнім часом Іваньков активно цікавився виробництвом бетонних сумішей у Підмосков'ї, через що багато підприємців несли великі збитки.

За даними російських ЗМІ, соратники Іванькова вже ліквідували його вбивцю.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1355 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ