Чт, 2024-03-28, 21:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 13 » В прокат у жовтні виходить фільм іранського режисера про Україну
10:57
В прокат у жовтні виходить фільм іранського режисера про Україну
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

6 жовтня в український прокат виходить фільм спільного виробництва Ірану, Чехії та України "Осінні спогади". Його створив іранський режисер Алі Фахр Мусаві, а одну з головних ролей у стрічці виконав Дмитро Лінартович, відомий за фільмом "Той, хто пройшов крізь вогонь".

"Зйомки "Осінніх спогадів" розпочалися на початку 2015 року, коли в Україні вирувала війна, тому нам було незручно просити гроші на фільм. До того ж, це режисерський дебют Алі Фахр Мусаві, і ми сумнівалися, що Держкіно пішло б на такий проект. Фінансування ми знайшли в Ірані та Чехії. До того ж, в Україні дуже вигідно знімати кіно у зв'язку з курсом долара", – розповів Cultprostir чеський продюсер Віктор Вілгелм, який також є одним зі сценаристів стрічки.

Фільм "Осінні спогади" розповідає історію кохання чотирьох людей. В центрі подій – молодий музикант Анатолій, який повернувся з АТО, біженка з Іраку на ім’я Іма, немолодий чоловік Олександр та рідна сестра його дружини.

Зйомки картини проходили у Львівській області – у місті Трускавець та селі Доброгостів. За словами Вілгелма, спочатку цю стрічку хотіли знімати у Франції. Але коли вирішили працювати над фільмом в Україні, повністю адаптували сценарій, включивши історію бійця АТО Анатолія. "В основі сюжету вигадана історія, однак вона містить елементи реальних подій. Я завжди впроваджую у свої сценарії ситуації з життя", – сказав Вілгелм.

Світова прем’єра фільму "Осінні спогади" пройшла 24 серпня на Міжнародному кінофестивалі Dream City у Рівному. Вона стала фільмом-відкриття. "Ми дуже хвилювалися, оскільки фестиваль Dream City проходив вперше. Але відкриття пройшло на 5 балів. А реакція на фільм з боку глядачів була для нас несподівано позитивною", – поділився Вілгелм.

Саундтреком до стрічки стала пісня "Не відпускай", яку виконали дружина захисника донецького "Шахтаря" Ярослава Ракицького Ольги Ракицька разом із гуртом "Мой город".

Крім України, фільм "Осінні спогади" невдовзі вийде у прокат в Ірані та Чехії. Наразі ведуться перемовини з Бєларуссю, представники якої виявили інтерес до дистрибуції стрічки під час фестивалю Dream City, а також обговорюють можливість показу фільму для української діаспори в Канаді.

Раніше повідомлялося, що в грудні 2016 року в широкий український прокат вийде іронічна драма Олени Дем'яненко "Моя бабуся Фанні Каплан".
   

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: фільм іранського режисера, жовтень, прокат, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ