Чт, 2024-04-18, 02:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Жовтень » 23 » В регіоні Коломойського у росіян забрали 8 гектарів, де вони видобували титанову сировину
10:23
В регіоні Коломойського у росіян забрали 8 гектарів, де вони видобували титанову сировину
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

У розпорядження Дніпропетровської облдержадміністрації повернуто землі промисловості загальною площею 7,65 га, які були незаконно передані в оренду ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат». Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Таким чином обласна прокуратура забезпечила виконання рішення госпсуду Дніпропетровської області, який у березні цього року визнав недійсними розпорядження голови Васильківської райдержадміністрації та угоди про поновлення договорів оренди ділянок площею 7,65 га.

У 2005 році голова Дніпропетровської ОДА ухвалив розпорядження про відведення ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» ділянок для розміщення кар’єру з видобутку титано-цирконієвої руди (ільменітових пісків) Вовчанського родовища. При цьому було змінено цільове призначення землі – із сільськогосподарського на землі промисловості.

Разом з тим Васильківська РДА, виконуючи розпорядження голови ОДА, при укладенні договорів оренди із ТОВ «Демурінський ГЗК» не змінила призначення ділянок, визначивши їх як сільськогосподарські.

Строк дії договору закінчився у липні 2012 року. У серпні РДА поновила строк його дії на 18 років, уклавши нові договори оренди із ТОВ «Демурінський ГЗК».

Суд наголосив, що Васильківська РДА при укладенні договорів оренди повинна була звернути увагу на те, що у них не було змінено цільове призначення ділянки на землі промисловості, і що відповідно до укладених угод під розробку кар’єру були передані землі сільгосппризначення, що суперечить чинному законодавству.

Засновниками ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» є кіпрська компанія «Лімпіеза Лімітед» (99,99%) і Олександр Сокіл, який також є директором фірми.

Limpieza Limited контролюється російською корпорацією «ВСМПО-Авісма», яка позиціонує себе як світовий лідер з виробництва титану. Росіяни кілька років тому викупили «Демурінський ГЗК» у місцевого бізнесмена Владислава Квятковського і його партнерів.

Олександр Сокіл з кінця 1990-х і до 2003 року очолював Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат. У 2000-х він був мером Вуглегірська, депутатом Вільногірської міськради (2006-2010), депутатом Дніпропетровської облради і заступником голови Дніпропетровської ОДА.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1109 | Додав: adminA | Теги: титанову сировину, росіян, регіоні Коломойського, 8 гектарів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ