Сб, 2024-04-20, 15:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Серпень » 10 » В Сирії війна може увійти у свою останню і найнебезпечнішу фазу - ЗМІ
18:57
В Сирії війна може увійти у свою останню і найнебезпечнішу фазу - ЗМІ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Війна в Сирії може увійти у свою останню і найнебезпечнішу фазу - ЗМІ

У міру того, як війна в Сирії входить в те, що може бути її останньою і найнебезпечнішою фазою, сирійському уряду і його союзникам доведеться вперше боротися з присутністю іноземних військ у прагненні повернути ще одну частину країни під контроль президента Башара Асада.

Про це пише The Washington Post.

Недавня поразка повстанців на південному заході Сирії надала Асаду контроль над більшою частиною країни, але як мінімум третина Сирії залишається поза урядовим контролем. Ці райони окуповані як турецькими, так і американськими військами.

Туреччина розмістила армію на північному заході, в частинах утримуваних повстанцями провінцій Алеппо та Ідліб, які Асад визначив як наступну мету наступу. Близько 2000 американських спецназівців утримують владу на північному сході, підтримуючи своїх курдських союзників, що борються проти "Ісламської держави".

Тим часом Іран зміцнив свої сили і союзницькі ополчення поряд з сирійськими військами на території, утримуваній урядом, що викликало глибоку стурбованість Ізраїлю.

Навіть коли війна вступає в завершальну стадію, ризик того, що вона може спровокувати ширший конфлікт, не минув, вважають аналітики.

Пріоритетами Росії на даний момент є стабілізація районів, вже захоплених сирійськими військами, повернення принаймні деяких з 6 мільйонів біженців, що покинули країну, відновлення сирійської армії, забезпечення міжнародного визнання російських зусиль у допомозі мирного врегулювання.

Водночас Туреччина зміцнює свої спостережні пости у Ідлібі, які були створені за угодою з росіянами. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав Ідліб "червоною лінією" і пообіцяв захищати будь-які спроби повернути провінцію зі сфери впливу Туреччини, підвищуючи ризик з'ясування відносин між його країною, яка є союзником НАТО, і Сирією, Росією та Іраном.
 

Битва за Ідліб може бути більш руйнівною, ніж будь-яка з попередніх битв. По мірі того, як сирійські сили відбивали інші ділянки території, бої були врегульовані шляхом евакуації повстанців в Ідліб, де в даний час налічується до 70 тисяч бійців. Це найбільша концентрація опозиційних сил з часів війни. Значна кількість з них є екстремістами, що належать до філій "Аль-Каїди" в Сирії.

Крім того, в Ідлібі налічується приблизно 3 мільйона цивільних осіб, багато з яких знайшли там притулок після того, як тікали від бойових дій з інших районів країни. Напад на Ідліб може спровокувати найбільшу гуманітарну кризу в Сирії і спровокувати новий потік біженців до Туреччини і, можливо, Європи, вважають аналітики.

Спецпредставник Росії щодо Сирії Александр Лаврентьєв повідомив, що Росія готова надати будь-яку допомогу поміркованим повстанцям, згодним боротися з екстремістськими угрупуваннями.

Сирійська опозиція готова прийняти перспективу такої угоди, але хоче знати, що вона може отримати натомість, сказав Бассам Барабанді, колишній сирійський дипломат, який виїхав до Вашингтона і тепер працює з опозицією.

Як мінімум, за його словами, повстанці в Ідлібі хочуть гарантій того, що вони будуть мати якусь автономію і захист, можливо, під турецькою та російською егідою.

"Я думаю, що до кінця цього року ми побачимо кінець великого конфлікту", - сказав він.

Росія, Іран і Туреччина на засіданні сирійської гуманітарної групи пообіцяли зробити все можливе, щоб уникнути битви, яка загрожувала б мільйонам цивільних осіб в утримуваному повстанцями Ідлібі.

Сирійські повстанці побоюються, що Росія не дотримається перемир'я і почне наступ у провінції Ідліб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 645 | Додав: adminA | Теги: Війна, Сирія, найнебезпечніша фаза, ЗМІ, Остання
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ