Ср, 2024-04-24, 13:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Березень » 3 » В суді оскаржують будівництво «Північного потоку-2» німецькі екологи
13:05
В суді оскаржують будівництво «Північного потоку-2» німецькі екологи
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Екологічне об'єднання вказує на те, що в територіальних водах Німеччини трубопровід повністю буде проходити через морські природоохоронні зони, що становить небезпеку для життя багатьох морських тварин.

Екологічне об'єднання Nabu оскаржило дозвіл на будівництво і експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" в Німеччині, яке компанія Nord Stream 2 отримала раніше в цьому році.

Екологи подали позов до Вищого адміністративного суду землі Мекленбург - Передня Померанія проти рішення гірського управління німецького міста Штральзунд дозволити будівництво трубопроводу в територіальних водах ФРН.

Тим самим Nabu намагається запобігти запланованому на травень початку будівельних робіт.

"Ми бачимо кричущі порушення в методах дослідження і сумніваємося, що газопровід не викличе серйозних наслідків для морського середовища", - пояснив експерт Nabu Кім Детлофф.

У Nabu також сумніваються, що проект відповідає вимогам незалежної процедури видачі дозволу, оскільки значна частина даних моніторингу щодо можливого впливу на навколишнє середовище була відсутня.

Об'єднання вказує на те, що в територіальних водах Німеччини трубопровід повністю буде проходити через морські природоохоронні зони. Це становить небезпеку для життя багатьох морських тварин.

Позов Nabu підтримує і німецьке відділення Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Детлофф переконаний, що дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" було видано "на основі застарілих уявлень". Детлофф вказав на той факт, що можливості Німеччини імпортувати і зберігати газ сьогодні в три рази перевищують реальне споживання.

Нагадаємо, 20 лютого семеро депутатів Бундестагу та Європарламенту з різних партій у спільній статті від 19 лютого виступили проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", оскільки вважають, що реалізація проекту призведе де "розколу Європейського союзу".

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер під час виступу на другому Українському ланчі в Мюнхені заявив, що проект магістрального газопроводу із Росії в Німеччину через Балтійське море "Північний потік-2" є не комерційним, а повністю політичним і створює великий механізм впливу Росії на Євросоюз.

Нагадаємо, 15 лютого прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький заявив, що російський газопровід "Північний потік-2" створить  напругу, яка може призвести до великої  російсько-української війни.

Раніше німецьке місто Штральзунд видало офіційний дозвіл на будівництво 55 кілометрів газопроводу "Північного потоку-2".

13 грудня 2017 року президент Польщі Анджей Дуда на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком у Харкові заявив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" несе загрози енергобезпеці ЄС. Президент Польщі також повідомив, що обговорював з Порошенком питання підтримки України шляхом інвестицій, які полягають у будівництві газопроводу-інтерконектора.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: німецькі екологи, суд, будівництво «Північного потоку-2»
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ