Чт, 2024-03-28, 13:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 16 » В Україні дали старт великій приватизації
16:35
В Україні дали старт великій приватизації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, необхідний для старту приватизації.

"За" законопроект №2319а-д, автором якого є нардеп від "Народного Фронту" Андрій Іванчук, проголосувало 252 народних депутати, пише Економічна правда.

Як повідомлялося, законопроект №2319а-д був розроблений депутатами замість аналогічного законопроекту №2319а, розробленого Кабінетом міністрів.

Як відомо, законопроект передбачає встановити, що до приватизації в якості покупців не допускаються юридичні особи або пов'язані з ними особи, зареєстровані в країнах, визнаних Верховною Радою країнами-агресорами.

Також не допускається участь у приватизації представників країн, щодо яких застосовані санкції. Це обмеження пропонується поширити і на фізичних осіб, які мають громадянство країни, визнаної країною-агресором.

Під час обговорення правок до документу народний депутат від Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" Олександра Кужель заявила, що фінансування роботи радників має бути з чітко прописаних джерел: з бюджету і від фінансових донорів, оскільки інші джерела можуть бути пов`язані з потенційними покупцями.

"Тільки державний бюджет і лише донорські організації. Не дай Боже вам прописати щось інше в законопроекті - тоді ми не будемо голосувати всією фракцією", - сказала вона.

"Основні джерела - це бюджетні і донорські кошти", - повідомив присутній у залі голова Фонду державного майна України Ігор Білоус.

У свою чергу голова парламентського комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук сказав, що цю правку з голосу буде враховано під час техніко-юридичних правок документа.

Крім цього, пропонувалося скасувати обов'язковий попередній продаж на фондових біржах пакету акцій акціонерних товариств груп "Б" і "Г" в розмірі 5-10% статутного капіталу.

Депутат Юрій Левченко (позафракційний) під час обговорення законопроекту у сесійній залі запропонував не лише не скасовувати попередній продаж на біржі 5-10% акцій підприємства, що приватизується, а й збільшити такий пакет до 25% акцій, і продавати його якщо не на українській біржі, то на закордонній. Але депутати не підтримали поправки Левченка.

Згідно із пояснювальною запискою, ухвалення закону дасть змогу захистити національні інтереси у процесі реформування відносин власності, удосконалити механізми та процедури приватизації, підвищить економічну ефективність продажу об’єктів та надходження до державного бюджету.

Як повідомлялося з посиланням на Білоуса, підтримка Радою правок до закону про приватизацію дозволить виставити ОПЗ на продаж у квітні.

Як відомо, 28 січня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

Раніше, під час форуму в Давосі, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продано іноземним інвесторам.

Як повідомлялося раніше, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації, було внесено 342 об'єкти.

Нагадаємо, 9 жовтня Кабмін продовжив на 2016 рік дію базової постанови про проведення приватизації в 2015 році, оскільки уповноважені органи управління держмайном не передали всіх активів до ФДМУ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: старт великій приватизації, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ