Чт, 2024-03-28, 20:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Березень » 7 » В Україні Мін'юст почав опис та арешт активів Газпрому
22:21
В Україні Мін'юст почав опис та арешт активів Газпрому
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Мін'юст почав опис та арешт активів Газпрому в Україні

Кабінет міністрів України активізує свої дії щодо стягнення штрафів з російського газового монополіста «Газпром».

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і дав відповідне доручення Міністерству юстиції, повідомляється на Урядовому порталі.

«Позиція України у ситуації з Газпромом має бути жорсткою і послідовною. Газпром має виконувати вердикт Стокгольмського арбітражу і так само виконувати вимогу антимонопольного органу України та рішення українських судів. Сьогодні мав розмову про наші дії в зв'язку з цим з міністром юстиції України Павлом Петренком», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що формування пакету позовів НАК «Нафтогаз України» проти Газпрому в суді Стокгольма 2014 року обумовила також цілу низку рішень антимонопольних органів Євросоюзу та України про порушення монопольного законодавства. Так, в січні 2016 року Антимонопольний комітет України наклав на Газпром штраф за зловживання монопольним становищем на ринку природного газу в Україні в розмірі майже 86 млрд грн. За рік – через пеню - сума подвоїлася. Газпром намагався оскаржити рішення АМКУ, проте суди всіх інстанцій визнали правомірність вимог України.

Виконавче впровадження у цій справі веде Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на основі рішення суду про стягнення з публічного акціонерного товариства «Газпром» в дохід загального фонду державного бюджету України 171 931 854 000,00 грн.

По цій справі розпочався опис та арешт активів, які належать Газпрому в Україні, наголосив Гройсман.

В цей перелік потрапило майно компаній «Газпромзбут Україна» (код ЄДРПОУ 35829646) та «Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України» (код ЄДРПОУ 32349152), а також цінні папери ПАТ «Інститут ЮЖНІІГІПРОГАЗ» (код ЄДРПОУ 00158741) та АТ «Газтранзит». До оцінки вартості цінних паперів залучили українську компанію «Українська експертна група», яка оцінила вартість акцій АТ «Газтранзит» в 630 747 656,00 грн. Ці акції мають бути продані на відкритих аукціонах.

Як наголосив Гройсман, «в нинішній ситуації ми повинні об'єднати усі наші зусилля для того, щоб змусити Газпром виконувати усі свої зобов'язання. За невиконання зобов'язань російський монополіст має нести жорстку відповідальність».

Як повідомлялося, 28 лютого Стокгольмський арбітраж зобов'язав Газпром доплатити НАК "Нафтогазу України" 4,63 млрд дол. за недопостачання погоджених обсягів газу для транзиту. Проте з урахуванням раніше присудженої на користь Газпрому суми за контрактом на постачання арбітри зробили залік зустрічних вимог, за підсумками якого Газпром зобов'язаний заплатити Нафтогазу 2,56 млрд дол.

Газпром після програшу у Стокгольмському арбітражі за позовом Нафтогазу заявив про початок процедури розірвання контрактів з українською компанією на постачання і транзит газу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: опис та арешт активів Газпрому, і Мін'юст, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ