Чт, 2024-03-28, 23:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 28 » В Україні мор від грипу: дані про його природу і жертв суперечливі. У західних областях померло 20 осіб. У МОЗ не відкидають - свинячий грип
18:19
В Україні мор від грипу: дані про його природу і жертв суперечливі. У західних областях померло 20 осіб. У МОЗ не відкидають - свинячий грип
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У жовтні в трьох західних областях України за попереднім діагнозом "від пневмонії" померло 20 осіб. У Мінохоронздоров'я поки не можуть повністю виключити наявність у цих людей каліфорнійського грипу A/H1N1, передає "Інтерфакс-Україна".

Як розповів перший заступник міністра охорони здоров'я України Василь Лазорішинець в середу на прес-конференції, зокрема станом з 13 жовтня в Тернопільській області за попереднім діагнозом від "пневмонії" померли 10 осіб, в Івано-Франківській з 13 жовтня - 6 осіб, у Львівській з 1 жовтня померло 4 людини.

Так, в Тернопільській області з 13 жовтня госпіталізовано 95 осіб, зокрема 7 дітей, 25 осіб з яких у важкому стані. Станом на сьогодні 10 дорослих осіб з них померли.


За словами першого заступника міністра, в Львові в стаціонарі перебувають 6 пацієнтів, 2 з них - у важкому стані. У період з 1 жовтня померли 4 людини, заздалегідь від пневмонії.

У Івано-франківській області в стаціонарі перебувають 25 осіб, 7 - у важкому стані. У період з 13 жовтня 6 осіб померли.

При цьому Лазорішинец наголосив, що всім хворим проводилися экспрес-тест-аналізи і в жодному випадку не було спочатку виявлено грипу А/Н1N1.

Разом з тим, він зазначив, що дослідження і аналізи продовжуються і протягом найближчому тижня будуть відомі ці результати і точна причина смерті людей.

Відповідаючи на питання про те, чи можна виключити, що причиною смерті людей в західних областях став вірус А/Н1N1, присутній на прес-конференції головний санітарний лікар України Олександр Біловол сказав: "У цьому житті нічого не можна відкидати".

Він також наголосив, що в цілому на сьогодні в державі ситуація з грипом контрольована, наголошується зростання порогу захворюваності тільки в західних регіонах країни за останні півтора тижні.

Поріг захворюваності підвищений в Тернопільській, Івано-Франківській і Львівській областях, зокрема, в Тернопільській - в 1,5 разу.

За слова Біловола, в ці регіони направлено комісію для з'ясування обставин причин смерті цих людей. Також він наголосив, що у випадках з летальним результатом пацієнти звернулися до лікаря не в перші дні захворювання, а пізніше (до тижня).

У цьому контексті головний санлікар закликав всіх українців у разі появи симптоматики грипу або інших гострих респіраторних вірусних захворювань негайно звертатися до лікаря, щоб не допустити поширення грипу Україною.

Кажучи про причини такого високого порогу захворюваності в західних регіонах, Біловол назвав різке похолодання, загострення хронічних захворювань і зниження імунітету, які приводять до таких захворювань і ускладнень у вигляді пневмонії.

При це він акцентує увагу, що в Україні штам вірусу А/Н1N1 визначається достатньо швидко і однозначно, зокрема, в центрі санітарно-епідеміологічної станції і НДІ ім Громашевського за спеціальною тест-системою, нагадавши, що в Україні офіційно підтверджено тільки 2 випадки захворювання цим вірусом. "Є всі необхідні умови, щоб верифікувати цей діагноз", - наголосив Біловол.

Він також додав, що "та ситуація, яка склалася на сьогодні, пов'язана з діагнозом "пневмонія".

У свою чергу, Лазорішинец нагадав, що 2008 року від пневмонії в Україні померло 6 тис 465 осіб, а хворіли більше 238 тис.

Розповідаючи про заходи, які робляться по запобіганню поширенню грипу в регіонах, Біловол зазначив, що припинено навчання в школах, надані резервні місця для госпіталізації. Крім того, всі студенти-інтернатів привернуті до надання медичної допомоги хворим. Він ще раз наголосив, що навіть, у разі захворювання грипом А/Н1N1, якщо в перший день звернутися до лікаря, "є шанс 100% врятувати людину і через тиждень він буде здоровим". Він також нагадав про рекомендацію Всесвітній організації охорони здоров'я про застосування препарату Таміфлю від цього штаму грипу.

Що стосується іногородніх, то, за словах Біловола, вони можуть звертатися в будь-яку поліклініку, незалежно від прописки, і їм буде надано медичну допомогу.

Львівська влада спростовує інформацію про загибель у них людей від грипу

У Львівській області на даний час епідемії грипу немає, і також не зафіксовано жодного летального випадку від грипу. Про це заявив заступник голови Львівської облдержадміністрації з питань соціальної політики та охорони здоров‘я Ярослав Кашуба.

Він спростував інформацію у ЗМІ про те, що у Дрогобичі на Львівщині уже зафіксовано смерть чотирьох людей від ускладнень грипу, передає УНІАН.

"У Львівській області на даний час епідемії грипу немає. Ми маємо значне перевищення епідеміологічного порогу захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції, зокрема, у Дрогобичі, Дрогобицькому районі, місті Стрий. Збільшується кількість хворих на ГРВІ у місті Львові. Проте, немає підстав говорити про епідемію грипу", - заявив Кашуба.

Він повідомив, що вчора працівники Львівської обласної СЕС швидкісними тестами провели вірусологічне обстеження у Дрогобичі, за результатами якого "грипу виявлено не було".

"Я не знаю, чому і ким створюється ажіотаж "смертей від грипу" на Львівщині. Чотири смертельні випадки, зареєстровано у Дрогобичі, не були від грипу – ці люди померли від пневмонії", - заявив Кашуба.

У свою чергу, в о начальника Головного управління охорони здоров‘я Львівської ОДА Орест Середа заявив, що "в області не зареєстровано жодного випадку смерті від грипу", і підтвердив, що у Дрогобичі зафіксовано 4 смертельних випадки від пневмонії, оскільки люди звернулися до медиків із давньою формою хвороби".

Він також навів дані, що у 2007 році у Львівській області від пневмонії померли 208 осіб, у 2008 році – 198 осіб, і за 9 місяців цього року – 109.

"В області щороку реєструється смертність від пневмонії, але про смертність від грипу чи його ускладнень на даний час говорити немає жодних підстав", - зазначив Середа.

За його словами, станом на 27 жовтня у Львівській області на гострі респіраторні вірусні захворювання захворіло 6 тисяч осіб, у Львові – 2020 осіб.

Тим часом, голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда звернувся до ректорів вищих навчальних закладів області з проханням тимчасово припинити навчання у зв’язку зі складною епідемічною ситуацією із гострими респіраторними вірусними інфекціями. Про це повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

"З метою запобігання поширенню вірусної інфекції та ускладненням епідеміологічної ситуації із ГРВІ в області Тернопільська обласна рада просить вас розглянути можливість тимчасово припинити навчальний процес. Про вжиті заходи просимо інформувати Тернопільську обласну раду у дводенний термін", - зазначив в офіційному листі ректорам Кайда.

На цей час призупинено навчання у Тернопільському медичному університеті.

Тим не менш, Тернопільщина в паніці. Епідемія грипу, яка накрила область тиждень тому, скосила майже 10 тисяч її жителів. Більше того - невідомий вірус (грип чи не грип, поки неясно) вже вбив сімох людей. Двоє жителів облцентру і п'ятеро селян (серед них жінка, яка нещодавно народила) померли від пневмонії, викликаної простудною інфекцією.

"Газета по-киевски", тим часом, зі слів тернопільчан, пише про 12 загиблих. Газета "Сегодня", посилаючись на свої джерела, повідомляє про 16 загиблих. Ще четверо у важкому стані у лікарнях Тернополя. Як повідомив начальник міськуправління охорони здоров'я Василь Бліхар, всі жертви інфекції - молоді люди, які до цього не мали проблем зі здоров'ям. Нібито вони пізно, на 6-7 день, зверталися по допомогу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1687 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ