Чт, 2024-03-28, 20:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 9 » В Україні не вистачає проектів під фінансові програми ЄС
14:30
В Україні не вистачає проектів під фінансові програми ЄС
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Європейський Союз планує запустити нові програми фінансування для України, але велика кількість коштів може залишитися невикористаною через брак відповідних українських проектів, заявив голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна – це країна, яка за останні 25 років буксує в нижчій категорії. Тому потрібні такі тренування і стратегія, щоб вона могла увійти до категорій вищих. І самоврядування є одним з елементів такої стратегії. Можемо побачити приклад країн, у яких самоврядування було запроваджено у пострадянський час і яке це дало результати. І такі результати треба напрацьовувати в усіх містах України", - заявив Томбінський у Львові під час IV Форуму місцевого самоврядування, організованого Інститутом міста, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами глави представництва ЄС в Україні, потрібно приймати рішення, які репрезентують місцевих людей, тому підзвітність на локальному рівні набагато вища, ніж на центральному. Також, на думку Томбінського, потрібно вивчити досвід інших країн і використовувати унікальну міжнародну допомогу, яку надають Україні в останні два роки.

"Але все залежить від українців – наскільки ця допомога буде використана. Не можна допомагати тому, хто не працює або працює погано", - наголосив він.

Томбінський зазначив, що потрібні такі елементи, які можна втілити в життя на місцях. Для цього, на його думку, потрібно створити якийсь комітет, який вивчатиме досвід, шукатиме в Україні успішні проекти і поширюватиме їх на нижчі рівені.

"Європейський Союз допомагає Україні коштами, щоби будувати елементи такого самоврядування. Це майже 180 млн євро на доступні програми, які ми запустили за останні 5 років. Плануємо запустити нові програми, але багато коштів так і залишаться у нас, бо нема українських проектів, на які можна використати ці гроші. Країні не потрібно просити додаткових грошей – бо ті, які були надані – не були використані", - заявив Томбінський.

Він зазначив, що наразі ЄС у роботі з Україною намагається максимально зменшити кількість міжнародних експертів і залучити якомога більше українських експертів. " Бо мета цього процесу – побудувати українську компетенцію управління, допомогти українським експертам використовувати український потенціал. Для цього будемо відкривати і наступні проекти, надавати гроші українським установам, інститутам, українському самоврядуванню, щоб воно побудувало процес, який працюватиме для України", - зазначив Томбінський.

Як повідомлялося, Євросоюз готовий співфінансувати реформу держслужби в Україні, але грошей лише на обіцянки не виділить. 4 квітня Ян Томбінський повідомив, що Європейський Союз виділить Україні 97 млн євро на підтримку місцевого самоврядування.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: проекти під фінансові програми ЄС, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ