Чт, 2024-04-25, 17:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 15 » В Україні обговорюється можливість відставки уряду Тимошенко
19:10
В Україні обговорюється можливість відставки уряду Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає цілком реальним сценарій щодо відставки уряду Юлії Тимошенко і призначенням в.о. прем'єр-міністра представника Партії регіонів Миколи Азарова.

Про це він заявив сьогодні, коментуючи відповідну заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

За словами Томенка, останнім часом центр діяльності опозиційного уряду на чолі з Віктором Януковичем перемістився в Секретаріат президента.

"Існує ймовірність такого сценарію, оскільки сьогодні риторика команди Віктора Ющенка і команди Віктора Януковича практично збігається в усіх питаннях, і можна говорити про єдиний фронті боротьби проти уряду Юлії Тимошенко", - сказав він.

Як зазначив Томенко, "уже досить тривалий час йде обговорення відставки діючого уряду і формування тимчасового уряду до завершення президентської виборчої кампанії", і для реалізації цього плану, в тому числі, необхідне рішення більшості фракції НУ-НС про вихід з коаліції.

На початку жовтня Томенко вже заявляв, що команда президента України активізувала збір підписів представників фракції "Наша Україна - Народна Самооборона "про вихід з коаліції і відставку уряду.

"Відповідно, ця команда займається і збором підписів за формування нового, якогось тимчасового уряду. Одночасно йде і пошук прихильників союзу Ющенка і Януковича і серед народних депутатів фракції БЮТ", - відзначив він.

Що ж до корисності такого тимчасового уряду Томенко нагадав, що Україна вже мала приклади співпраці з тимчасовим урядом - коли після переговорів з Олександром Керенським Центральна рада погодилася на прийняття ІІ Універсалу та ухвалення низки документів, які значно обмежили права України.

Він нагадав, що, як відомо з історії, ці документи проіснували не довго, і все закінчилося тим, що керівник тимчасового уряду Керенський втік зі Смольного в жіночому одязі, а Центральна рада проголосила ІІІ Універсал, в якому оголосила Україну Українською народною республікою.

За словами Томенка, команда Ющенка і команда Януковича у своїх переговорах "просунулися досить далеко".

"Співробітництво між цими командами активізувалося. І можна припустити, що між ними, із залученням інших політичних сил, буде підписаний ІІ Універсал, але сумнівно, що новостворений тимчасовий уряд ефективно запрацює в інтересах країни. Історія вчить нас, що ефективними є ті рішення і ті уряди, які працюють для країни, а не проти якоїсь політичної команди", - відзначив він.

Заява Томенка з'явилася на тлі тривалої напруги у відносинах між президентом і прем'єр-міністром України. Говорячи про їхнє протистояння, заступник глави Секретаріату президента України Олександр Шлапак назвав його не конфліктом двох людей, а конфліктом ідеологій. Він вже не раз переростав у звинувачення з боку президента стосовно глави уряду, щодо порушення норм законодавства.

Після заяв Литвина про те, що він готовий оголосити про створення коаліції без рішення фракцій (це стало реакцією у відповідь на заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича про те, що "регіонали" хочуть створити нову парламентську більшість на час президентської кампанії), у БЮТ оголосили про готовність піти в опозицію.

Литвин пожартував про відставку Тимошенко

На сьогодні вільні посади трьох міністрів - транспорту і зв'язку, фінансів та оборони. 9 жовтня ВР проголосувала за призначення Петра Порошенка міністром закордонних справ.

Говорячи про подальший розгляд кадрових питань, спікер ВР Володимир Литвин заявив, що вважає низькою вірогідність того, що вони будуть розглянуті в повному обсязі.

Умовою розгляду нових кадрових призначень є попереднє визначення з п'ятнадцятьма проектами постанов про звільнення деяких міністрів.

Як пожартував Литвин під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій, простіше було б внести постанову про відставку прем'єр-міністра, тоді "питання про відставку неугодних міністрів вирішиться автоматично, якщо для цього є голоси".

"Безневинному" жарту Литвина, однак, передувала заява міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який вчора в ефірі "5 каналу" заявив про сценарії повалення уряду Тимошенко та обрання Миколи Азарова в.о. прем'єра.

"Янукович вже заявив, що він готовий до формування коаліції за участю "Нашої України". Учора після засідання РНБО на Банкову прибув пан Азаров, який вчора і сьогодні заявляв про нову коаліцію і готовність узяти владу в свої руки", - заявив міністр.

Нинішня кількість вакантних міністерських посад не є критичною для правомочності уряду. За словами міністра юстиції Миколи Оніщука, згідно з нормами законодавства, Кабінет міністрів України є повноважним органом до тих пір, поки до його складу входить не менше 17 міністрів. Усього ж до складу Кабміну входить 21 міністр, три віце-прем'єр-міністри і прем'єр-міністр.

Янукович заперечує існування плану "повалення Тимошенко"

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович спростовує спроби відправити у відставку уряд Юлії Тимошенко і призначити Миколу Азарова прем'єром.

Про це він заявив сьогодні у відповідь на заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про відповідні плани і переговори "регіоналів" з депутатами НУ-НС.

"Це - плід його фантазій. Ніякого такого плану не існувало і не існує, - сказав Янукович. - Вони постійно, як ті зайці, миші, сидять і трусяться, коли їх випруть з крісла".

Янукович розповів, що у них з Луценком був конфлікт, коли той працював міністром у його уряді. "Я просив Юрія Віталійовича: займайтеся своїми справами, міліцією, знаходьте злочинців, проводьте профілактику, не лізьте в політику", - сказав лідер Партії регіонів.

"Коли міністр постійно займається політикою, то міністерство перетворюється на контору, яка належить одній політичній силі. Виконання політичних замовлень стало звичною справою з 2005 року", - заявив Янукович.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1400 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ