Чт, 2024-04-25, 15:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 10 » В Україні понад мільйон хворих на грип: 174 людини загинули
17:21
В Україні понад мільйон хворих на грип: 174 людини загинули
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Кількість померлих від наслідків епідемії грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в Україні зросла до 174 людей, а кількість хворих вже перевищила мільйон людей.

За даними Міністерства охорони здоров'я, найбільша кількість померлих від грипу та ГРВІ - у Львівській та в Івано-Франківській областях (74 і 25 людей відповідно).

З початку епідемії в країні на грип та ГРВІ захворіли 1 мільйон 31 тисяча 597 людей, зокрема за останню добу 62 тисячі 350 людей.

Госпіталізовано з початку епідемії 52 тисячі 742 людини, за останню добу - 3 тисячі 887 людей, з яких в реанімації знаходяться 334 людини.


Як відомо, за прогнозом урядових експертів, протягом 2009-2010 років в Україні очікується три хвилі епідемії свинячого грипу A/H1N1, яким можуть захворіти 60% всіх українців.

Наразі епідеміологічний поріг перевищений у 13 регіонах і місті Київ.

Наблизилися до епідпорогу Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Черкаська області, АР Крим і місто Севастополь.

У свою чергу захворюваність на грип та ГРВІ в Україні знизилася у 4 рази в порівнянні з піковим періодом. Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко після відвідування Вінницької обласної дитячої лікарні.

"Ми маємо таку ситуацію, коли хвороба була локалізована у Західній Україні і далі країною ця хвороба вже не просувається", - зазначила вона.

"І вчора, коли ми подивилися дані по кожній області, то ми побачили, що в цілому по Україні у нас вже, мінімум, у чотири рази спад порівняно з піковими показниками захворюваності 2-4 листопада", - сказала Тимошенко.

Крім того, вона наголосила, що спад захворюваності відзначено практично в усіх областях, незалежно від того, перевищено там епідеміологічний поріг чи ні.

Допомогу Україні у боротьбі з грипом нададуть 19 країн

Рішення про надання гуманітарної допомоги Україні у зв'язку з епідемією грипу прийняли 19 країн. Про це повідомив під час брифінгу прес-секретар Міністерства закордонних справ України Валерій Джигун, повідомляє РБК-Украина.

За його словами, 16 країн прийняли таке рішення про допомогу на державному рівні - Австрія, Болгарія, Грузія, Ізраїль, Естонія, Китай, Корея, Ліван, Литва, Македонія, Молдова, Росія, Сербія, Польща, Угорщина, Чехія, на відомчому рівні - Словаччина, США, Хорватія.

Він зазначив, що уряд Кореї ухвалив рішення про передачу Україні медичних масок на суму близько 50 тис дол, Чехія перерахувала ВООЗ 50 тис дол для закупівлі медичних препаратів для України, Болгарія передала Україні ліки на суму 128 тис євро і направила групу з 6 військово-медичних працівників, які протягом 7-10 днів працюватимуть у місцях проживання українських громадян болгарського походження.

За його словами, одержувачем всіх гуманітарних вантажів є Міністерство охорони здоров'я України. Джигун зазначив, що серед країн-членів НАТО, за дорученням голови МЗС Петра Порошенка, поширено спеціальний ситуативний циркуляр.

"На звернення МЗС НАТО активізувало спеціальний механізм доставки гуманітарної допомоги від країн-членів НАТО в Україну. Цей механізм передбачає в разі необхідності залучення наявних в НАТО транспортних засобів через центр координації перевезень на безоплатній основі", - зазначив Джигун.

Він додав, що гуманітарну допомогу Україні надало також Товариство Червоного Хреста.

Раніше гуманітарну допомогу Україні передав президент Бєларусі Олександр Лукашенко.

Напередодні Австрія заявила про рішення надати Україні гуманітарну на загальну суму 2,5 мільйона гривень.

Влади Литви та Угорщини вже відправили до України гуманітарну допомогу.

Одними з перших на звернення відреагували Польща і Словаччина, які вже надали першу гуманітарну допомогу. Зокрема, 200 тисяч медичних респіраторів і масок, препарат Таміфлю, спеціальні окуляри і т. п. Крім того, польська влада направила в Україну і лабораторії для діагностики свинячого грипу.

Епідемію грипу в Україні було оголошено Міністерством охорони здоров'я 30 жовтня. Надходять прогнози, що вона не обмежиться однією хвилею.

Більше того, у ВООЗ прогнозують, що сьогоднішня ситуація не є піком епідемії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1473 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ