Ср, 2024-04-24, 17:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 1 » Верховна рада, заблокована регіоналами, закрилася
18:35
Верховна рада, заблокована регіоналами, закрилася
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України відхилила законопроект про підвищення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму. На засіданні у вівторок депутати відмовилися прийняти в другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до держбюджету на 2009 рік, що передбачає такі зміни.

За ухвалення законопроектів проголосували тільки 200 народних депутатів при необхідних 226. У голосуванні брали участь депутати Партії регіонів, Компартії та Блоку Литвина.

Одразу ж після голосування головуючий перший заступник віце-спікер Олександр Лавринович оголосив півгодинну перерву, передбачену розкладом роботи парламенту.

В той же час депутати Партії регіонів, які протягом останніх декількох місяців наполягали на ухваленні цього закону, знов заблокували трибуну, президію парламенту і ложу уряду.

Як повідомив член фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, причиною блокування стало те, що деякі фракції порушили обіцянку проголосувати за підвищення соцстандартів.

"Наші колеги, як ми і очікували, не виконали домовленостей, які ми обговорювали вчора. Ми були дуже здивовані тим, як голосувала фракція Литвина, тим паче, що сам Володимир Михайлович, виступаючи на відкритті сесії, розповідав, як вони захищатимуть людей, і тепер вони не проголосували за найелементарніше - підвищення зарплат і пенсій", - сказав він.

Відповідаючи, чи має намір Партія регіонів далі проводити переговори задля розблокування роботи Верховної Ради, Єфремов висловив сумнів з того, що опоненти готові до таких переговорів, і пообіцяв, що "регіонали" надалі відстоюватимуть свою позицію "доступними методами".

На уточнювальне запитання про те, який був сенс блокувати трибуну, адже, судячи з результатів, навіть за підтримки фракції Литвина у "регіоналів" усе одно б не вистачило голосів для ухвалення цього закону, Єфремов відповів: "Сенс є завжди. Якщо ми ставимо якесь питання, ми щонайменше показуємо людям, суспільству, хто як до цього питання ставиться".

Єфремов також заявив, що фракція Партії регіонів має намір у вівторок зареєструвати новий законопроект про підвищення соціальних стандартів. "І на наступному засіданні ми наполягатимемо, щоб його розглядали в першу чергу", - сказав він.

Крім того, сьогодні Верховна Рада затвердила порядок денний 5-ї сесії, в яку включили близько 1,5 тисячі питань. За це у вівторок проголосували 234 депутати з 438 зареєстрованих.

До порядку денного зокрема увійшли законопроекти, які регулюють питання в земельній сфері. Крім того, включено законопроекти про місцевий референдум, про канцелярію президента України, консультативних, дорадчих і інших допоміжних органів і служб, що забезпечують діяльність президента, про Фонд держмайна, про спеціальні (вільні) економічні зони.

Депутатам також буде запропоновано внести зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення, Карно-процесуального кодексу, а також низку інших законів.

Також депутати планують розглянути законопроекти про внесення змін у Конституцію України, подану президентом України. В той же час до порядку денного сесії включено проект ухвали про мораторій на внесення змін у Конституцію.

Крім того депутати планують розглянути проекти Водного і Трудового кодексів.

Врешті-решт, ранкове пленарне засідання Верховної Ради у вівторок було закрито. Наступне засідання почнеться о 10.00 8 вересня. Відповідно до календарного плану, Верховна Рада 1 вересня працювала в режимі ранкового пленарного засідання.

Оголошуючи про закриття засідання, голова парламенту Володимир Литвин повідомив, що на засіданні погоджувальної ради лідери парламентських фракцій не досягли домовленостей щодо подальшої роботи парламенту.

У зв'язку з цим, за словами спікера, він запропонував провести засідання робочої групи, створеної для роботи над законопроектом про підвищення мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму.

Литвин зазначив, що без внесення змін до держбюджету не можна говорити про джерела фінансування підвищення соціальних стандартів.

Спікер у черговий раз закликав депутатів до конструктивної роботи. "Після завершення президентських виборів при такому підході, який у нас відбувається, Верховна Рада не увійде до нормального русла", - з жалем констатував він.

Литвин знову звернувся до депутатів і запевнив, що буде і письмове звернення з проханням підтримати його ініціативу про проведення спеціального засідання парламенту за участю керівництва країни.

При цьому він підкреслив, що якщо депутати не довіряють інформації від влади, то можна доручити Національній академії наук України підготувати доповідь, у якій буде дана реальна оцінка ситуації в країні.

На цьому тижні, згідно з календарним планом, депутати працюватимуть у комітетах і фракціях.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1347 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ