Пт, 2024-04-19, 01:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 28 » Верховна Рада заощадили на зарплаті "прогульників" 10 млн
20:55
Верховна Рада заощадили на зарплаті "прогульників" 10 млн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Верховній Раді з початку року ведеться облік відвідин народними депутатами засідань парламенту. Пропущені дні враховувалися при нарахуванні парламентаріям зарплати. Таким чином, за даними комітету з регламенту і депутатської етики, на сьогодні вдалося заощадити близько 10 млн грн, пише "Дело".

Як говорить представник комітету Валерій Камчатний, зарплату урізували тільки тим депутатам, які не проходили письмову реєстрацію в дні засідання парламенту.

Найбільше штрафів у представників Партії регіонів. За даними заступника голови парламенту Миколи Томенка, жодного разу не брали участі в голосуванні Рінат Ахметов, Антон Пригодський, Олександр Лещинський, Володимир Мальцев, Сергій Кий, Сергій Момот. Ще декілька людей (серед яких, наприклад, "нунсівець" Давид Жванія) були тільки на одному засіданні.

Штрафів вдалося уникнути тільки 18 депутатам, які без поважної причини не пропустили жодного дня роботи в сесійній залі ВРУ.

Депутат Камчатний відзначив, що система обліку відвідин робочого місця народними депутатами існувала завжди, і лише з приходом на місце спікера Арсенія Яценюка парламентаріям почали платити повну суму незалежно від кількості прогулів. Повернутися до колишніх порядків народних обранців змусила криза.

Всього з початку року парламенту вдалося заощадити 17 млн грн, повідомляє заступник голови регламентного комітету Сергій Сас. Окрім урізання зарплат, скорочення витрат відбулося за рахунок обмеження фінансування поїздок парламентаріїв та їхніх помічників.

Свою частку в економію вніс і спікер Володимир Литвин, який скоротив кількість візитів у регіони і не використав передбачені бюджетом декілька десятків тисяч гривень. Також депутати вирішили скасувати виділення коштів на оренду приміщень під приймальні народних обранців, оскільки передбачених 160 грн на місяць парламентарію з цією метою все одно не вистачить.

Наразі комітет з регламенту разом з підрозділами апарату Верховної Ради проводить перерозподіл заощаджених коштів, щоб покрити недофінансування парламенту. Як повідомив Сас, найбільше потребує додаткових коштів автобаза Ради для закупівлі палива і запчастин.

Як уточнив Валерій Камчатний, зараз норма витрат бензину на одного депутата на день скорочена до 7 літрів. За словами депутата, цього вистачає на одну-дві поїздки, чого недостатньо. Раніше жорсткого обмеження не було - парламентар міг виїздити і до 15 літрів. Через економію керівництво парламенту вимушене було також позбавити начальників департаментів ВРУ закріплених за ними службових автомобілів.

Також гостро потребує додаткового фінансування будівельне управління парламенту на проведення ремонтних робіт адміністративних будівель. У першу чергу гроші потрібні на ремонт куполу Верховної Ради, який почав протікати.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1401 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ